ANASAYFA TARİFLER MEYVELİ TATLI TARİFLERİ AYVA PRESERVE

Ayva Preserve

Ayva preserve

Sevgili Aydan Üstkanat’tan ayvanın her halini seveceğiniz nefis ayva preserve tarifi ile karşınızdayız. Preserve kelime olarak konserve etmek anlamına gelir. Ayva ve bal karışımıyla hazırlanan ayve preserve, kızarmış ekmek dilimleri ve tuzsuz peynir eşliğinde servis edilmektedir. Malzemeleriniz hazırsa, yılbaşı sofralarına renk katacak ayva preserve yapımına geçebiliriz.

Ayva sevenler için nefis ayva tatlısı ve ayva pestili tarifini buraya bırakıyoruz.

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Ayva Preserve Tarifi İçin malzemeler

  • 2 kg ayva
  • Yeteri kadar bal

Servis için

  • Kızarmış ekmek dilimleri
  • Tuzsuz peynir

Ayva Preserve Nasıl Yapılır?

  • Ayvaları temizleyip, kabuğunu soymadan küp şeklinde doğrayın ve haşlayın.
  • Yumuşayan ayvaları sudan alıp blender’dan geçirin ve tekrar tencereye alarak balı ekleyin ve kaynatın.
  • Kaynadıktan sonra ocaktan alın ve kaplara koyarak buzdolabında soğutun.
  • Kızarmış ekmek dilimleri ve tuzsuz peynirle servis edin.

Ayva Preserve Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Preserve hazırlarken ayvaya karanfil, tarçın, portakal kabuğu vb. baharatlar ekleyebilirsiniz. Ben sade tercih ediyorum.
  • Preserve normalde şekerle yapılır. Benim şeker sorunum olduğu için şeker kullanmıyorum.
  • Bu nedenle de pate kıvamında oluyor ve şekeri olmadığı için rengi açık pembe kalıyor. Şekerle yaparsanız rengi koyu ve parlak olacaktır.
  • Şekerle yapıldığında daha kıvamlı olacağı için yağlı kağıt serili bir kapta soğutmanızı tavsiye ederim. Böylece dilim dilim keserek daha şık bir sunum fırsatınız olacaktır.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!