ANASAYFA TARİFLER MEYVELİ TATLI TARİFLERİ AYVA PELTESİ

Ayva Peltesi

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Ayva Peltesi Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 kg ayva
  • 1.5 su bardağı esmer şeker
  • 1 çorba kaşığı limon suyu

Üzeri için

  • yarım çay bardağı hindistan cevizi
  • 7~8 antep fıstığı

Ayva Peltesi Nasıl Yapılır?

Bu tip yemek tarifleri biraz dikkat gerektiriyor...

Ayvaların kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkarın ve ince dilimleyin. Çekirdeklerini bir kaseye alın. Ayvaları bir tencereye alıp üzerini 2 parmak geçecek kadar su ilave edin. Çekirdeklerini bir tülbente sarıp bağlayın ve tencereye ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp orta dereceli ısıda ayvalaryumuşayana kadar 15-20 dakika pişirin.

Tencereyi ocaktan alın, tülbenti çıkarıp karışımı blender’dan geçirin. Şeker ve limon suyunu ilave edip suyunu çekene kadar karıştırarak pişirin.

Pelteyi bir tepsiye dökün. Oda ısısında soğuduktan sonra buzdolabında birkaçgün bekletin. Peltenin üzerine hindistancevizi ve antepfıstığı serpiştirin. Dilimleyip soğuk servis yapın.

Kan yapıcı özelliği ile vücudun direncini arttıran pekmezli pelte tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!