ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TÜRKİYE TURU İÇ ANADOLU YEMEKLERİ PEKMEZLİ PELTE

PEKMEZLİ PELTE

6 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Pekmezli pelte tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1 su bardağı üzüm pekmezi
  • 2 su bardağı su
  • 4.5 yemek kaşığı buğday nişastası

Üzeri için

  • Ceviz içi
Pekmezli pelte hazırlanışı

1 Su bardağı üzüm pekmezi, 2 su bardağı su ve 4.5 yemek kaşığı buğday nişastasını çukur bir kaba alıp iyice karıştırın. Kısık ateşte koyulaşıp muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Hazırladığınız karışımı büyük bir tepsiye doldurun. Pelte soğuyana kadar bekletin. Üzerini cevizle süsleyip, servis yapın.

Başta üzüm ve dut olmak üzere birçok meyveyle hazırlanan pekmez en leziz ve doyurucu tatlıların bölge mutfağında olduğu gibi sizin mutfağınızda da tatlıların eşlikçisi olabilir.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!