ANASAYFA TARİFLER MEYVELİ TATLI TARİFLERİ ARMUDİYE

Armudiye

Armudiye

En çok beğenilen masterchef tariflerinden biri olan armudiye tatlısı, ismini armut kolyeye benzemesinden alıyor. İçinde yıldız anason, tarçın ve karanfil gibi keskin baharatların kullanıldığı bu tatlı, helva köpüğü ve ceviz krokan eşliğinde sunulur. Tatlıya altın rengi vermek için safran baharatı kullanılır. Armudiye yapımında dikkat edilecek en önemli noktalar ise helva köpüğünün kesilmemesi ve armutların diri kalmasıdır. Malzemeler hazırsa, armudiye tarifi için detaylara geçebiliriz.

''İçinde armut olsun da ne olursa olsun.'' diyenler için nefis armutlu tatlılar sayfamızı buraya bırakıyoruz.

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Armudiye Tarifi İçin malzemeler

  • 2 adet armut
  • 1 litre su
  • 500 gr toz şeker
  • Toz zerdeçal
  • 1 adet Yıldız anason
  • 2 adet Karanfil
  • 3 tane Safran
  • 2 tane Tane karabiber
  • 1 adet Çubuk tarçın
  • 1 tatlı kaşığı Beyaz üzüm sirkesi
  • 2 dal Lemongrass

Helva köpüğü için:

  • 1 adet Limon
  • 1 adet Lime kabuğu rendesi
  • 60 gr Sade tahin helvası
  • 1 yemek kaşığı Manda kaymağı
  • 1 adet Kakule
  • 4 yemek kaşığı Krema
  • 7 adet Kedi dili

Ceviz krokan için:

  • 3 yemek kaşığı Tereyağı
  • 20 gr Ceviz içi
  • 50 gr Toz şeker

Armudiye Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle armutların saplarını kopartmadan kabuklarını soyun.
  • Oyacak yardımıyla alt kısımlarını oyun ve içini temizleyin.
  • Su, toz şeker, yıldız anason, karanfil, zerdeçal, safran, karabiber, tarçın, beyaz üzüm sirkesi ve lemongrassı bir tencereye ekleyin kaynatın.
  • Ardından kabukları soyulmuş armutları hazırladığınız şerbetin içerisine atarak kaynatın.
  • Armutlar piştikten sonra şerbetten çıkartın ve buzdolabında bekletin.
  • Helva köpüğü için; Kaymak, tahin helvası ve kremayı bir kabın içerisine alarak mikserle çırpın.
  • Kakuleyi havanda ezin ve karışımın içerisine ekleyin.
  • Lime rendesi ve limon suyunu ekleyerek güzelce karıştırın.
  • Kıvamını pürüzsüzleştirmek için elekten geçirin. Ardından tekrar mikser ile köpük kıvamına gelene kadar çırpın.
  • Ceviz krokan için; Toz şekeri tavaya alıp eritin. Üzerine tereyağı ekleyerek karıştırın.
  • Karışım karamel kıvamına geldiğinde içine cevizi ilave edin. Her tarafı karamel ile kaplanana kadar karıştırın.
  • Ardından yağlı kağıt veya silpatın üzerine döküp soğuması için bekleyin.
  • Servis tabağına armutları yerleştirin. Kenarına helva köpünüğü, ceviz krokanı ve ufalanmış kedi dili bisküvileri ekleyerek servis edin. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!