ANASAYFA TARİFLER KEK TARİFLERİ MUZLU ISLAK KEK

Muzlu Islak Kek

Dilerseniz, nefis soslu ıslak kek tarifine de göz atabilirsiniz. Okuyucumuzdan gelen klasik ıslak kek tarifini de mutlaka deneyin.

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Muzlu Islak Kek Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 3 muz
  • 175 gr margarin
  • 3 yumurta
  • 1.5 su bardağı un
  • 175 gr toz şeker
  • 1 kahve fincanı süt
  • 75 gr çekirdeksiz kuru üzüm
  • 50 gr damla çikolata

Sos için

  • 50 gr margarin
  • 2 çorba kaşığı esmer şeker
  • 1 çorba kaşığı pudraşeker
  • 1 çay bardağı şerbet
  • 1 çay bardağı krema

Muzlu Islak Kek Nasıl Yapılır?

  • Muzları soyup 2 tanesini püre haline getirin. Oda sıcaklığında yumuşatılmış margarini bir kaba alıp şeker, 3 yumurta ve un ekleyerek mikserle çırpın.
  • Süt, muz püresi, damla çikolata ve kuru üzümleri ekleyip tekrar karıştırın. 8 küçük kalıbı yağlayıp hazırladığınız karışımı kalıplara paylaştırın.
  • Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin.
  • Sos için, margarini küçük bir tencereye alın. şekeri ilave edip eriyene kadar kısık ateşte sürekli karıştırın.
  • Ocaktan alıp krema ile şerbeti ekleyin ve iyice karıştırın. Pişen kekler soğuyunca servis tabaklarına ters çevirerek çıkarın.
  • Üzerlerine hazırladığınız sosu paylaştırın. Kalan muzu ince ince dilimleyip pudinglerin üzerini süsleyin. Bekletmeden servis yapın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!