ANASAYFA TARİFLER SİZDEN HAMUR İŞİ TARİFLERİ RUNEBERG KEKİ

Runeberg Keki

Runeberg Keki

Finlandiye mutfağına özgü bir tarif olan runeberg keki, ismini Finlandiya'nın ulusal şairi olan Johan Ludvig Runeberg'ten alıyor. Şairin doğum günü olan 5 Şubat, Finlandiya'da her gün Runeberg Günü olarak kutlanıyor ve kutlamalarda bu nefis keklere yer veriliyor. Geleneksel runeberg kekinin yapımında rom kullanılsa da, meyve suyu ve meyve likörü ile hazırlanan çeşitleri de mevcut. Ben elma suyuyla kolayca yapılan runeberg kekini tercih ediyorum. Umarım beğenirsiniz :)

Alternatif olarak volcano kek ve victoria sponge kek tarifini de deneyin.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Aslican Çikolatalı tatlılara bayılırım.
14 Tarif       15 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Runeberg Keki Tarifi İçin malzemeler

  • 1.5 su bardağı tam buğday unu
  • 1 su bardağından 2 parmak az toz şeker (120 gram)
  • 2 adet yumurta
  • 10 yemek kaşığı tereyağı (150 gram)
  • 100 gram zencefilli kurabiye
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 100 ml. elma suyu
  • 1 yemek kaşığı tereyağı (kalıbı yağlamak için)

Üzeri için:

  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 100 ml. elma suyu
  • 2 yemek kaşığı vişne ya da böğürtlen reçeli
  • 1 yemek kaşığı sıcak su

Runeberg Keki Nasıl Yapılır?

  • Zencefilli kurabiyeleri mutfak robotundan geçirerek un kıvamına getirin.
  • Bir kabın içerisine tereyağı ve şekeri ekleyip çırparak krema kıvamına getirin.
  • Üzerine yumurtaları ekleyerek karıştırmaya devam edin.
  • Ardından elma suyunu da ilave edin ve çırpın.
  • Un, toz tarçın, karbonat ve toz haline getirdiğiniz zencefilli kurabiyeleri de karışıma ekleyin.
  • Tahta spatula ve mikser yardımıyla malzemelerin özdeşleşmesini sağlayın.
  • Muffin kalıplarını yağladıktan sonra, hazırladığınız kek harcını kalıplara paylaştırın.
  • Karışımı kalıba koyduktan sonra kaşık yardımıyla üzerini düzleştirin.
  • Önceden ısıtılmış 190 dereceli fırında muffinleri pişirin.
  • 20. dakikada kürdanı keklere batırın ve pişip pişmediğini kontrol edin.
  • Kekler piştikten sonra oda sıcaklığında bekleterek soğutun.
  • Soğuyan kekleri kalıptan çıkarttıktan sonra her birinin üzerinde 1 yemek kaşığı elma suyu gezdirin.
  • Bir kasenin içinde kaynar su ve pudra şekerini karıştırın.
  • Karışımı sıkma torbasıyla veya kaşıkla keklerin üzerine daire şeklinde gezdirin.
  • Dairelerin orta kısmına reçel koyun. Afiyet olsun.

Runeberg Kekinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Kek yapımında tam buğday yerine beyaz un da kullanabilirsiniz.
  • Dilerseniz çilek veya başka bir reçel de kullanabilirsiniz.
  • Elma suyu yerine şeftali suyu da kullanabilirsiniz.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!