Unsuz Sarışın Brownie

Beslenme Koçu Çılga Turan’dan veganlar için unsuz yumuşacık brownie tarifini sizlere sunuyoruz.
Snickers yulaf puding ve çikolatalı kurabiye hamuru kaplamaları tarifini de buraya bırakıyoruz.
Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
35 dakika

Unsuz Sarışın Brownie Tarifi İçin malzemeler
- 600 g haşlanmış nohut ya da 1,5 kutu konserve nohut
- 2 yemek kaşığı keten tohumu ya da chia tohumu ile 4 yemek kaşığı ılık su
- 3 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı
- 1 yemek kaşığı kakao tozu
- 2 yemek kaşığı tarçın
- 1 tutam deniz tuzu
- 1 tatlı kaşığı vanilya özütü
- Agave şurubu, hurma, keçiboynuzu özü ya da karadut özü (arzuya göre)
- 1 paket kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı tahin, fıstık ya da badem ezmesi
- Vegan şekersiz çikolata (dilerseniz)
Üstü için
- Tahin, fıstık ya da badem ezmesi
Unsuz Sarışın Brownie Nasıl Yapılır?
- Keten tohumunu mutfak robotundan geçirip toz haline getirdikten sonra üzerine sıcak su ekleyerek şişmesi için bekletin.
- Arzu ettiğiniz tatlandırıcıyla şişmiş keten tohumunu karıştırıp, iyice çırpın.
- İçine tahin, fıstık ya da badem ezmesi, vanilya, kakao tozu ve kabartma tozunu ekleyin.
- Suyunu süzüp, soğuk suda iyice yıkadığınız nohutları bu karışıma ekleyerek, mutfak robotunda kremamsı ve pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar karıştırın.
- Fırını 200 derecede ısıtın. Yağlı kağıt koyduğunuz kek kalıbına döküp, üstünü dilediğiniz malzemeyle süsleyin. Çatalla şekil verip, 35 dakika pişirin.
- Fırından aldıktan yaklaşık yarım saat sonra servis edin.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR