ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ KEK TARİFLERİ BİBERLİ SUFLE

Biberli sufle

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Biberli sufle tarifi için malzemeler

  • 3 kırmızıbiber
  • 1 sarı biber
  • 6 taze soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 35 gr tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1.5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 3 yumurta sarısı
  • 4 yumurtanın akı
  • Tuz
  • Karabiber

Biberli sufle Nasıl Yapılır

Bol malzemeli beş çayına özel tatlar. Biberlerin çekirdeklerini temizleyip küp şeklinde doğrayın ve zeytinyağında soteleyin. Taze soğanları ince doğrayıp ekleyin ve 2 dakika soteleyin. Ilınmaya bırakın. Ayrı bir tencerede tereyağını eritin. Unu ekleyip rengi dönünceye kadar kavurun. Karıştırarak sütü azar azar ilave edin. Sürekli karıştırarak 5 dakika pişirin. Tencereyi ocaktan alarak içine rendelenmiş kaşar peyniri, sotelenmiş biber ve soğan, yumurta sarıları, tuz ve karabiber ekleyin. Temiz ve kuru bir kapta yumurta aklarına 1 tutam tuz ekleyin ve mikserle katılaşıncaya kadar çırpın. Sebzeli karışıma ekleyip tahta kaşıkla çırpmadan karıştırın. Sufle kaplarını yağlayın ve hamuru paylaştırın. 180 dereceye ayarlanmış fırında 20 dakika pişirip bekletmeden sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.