Biberli Sufle

Biberli Sufle
04 Ekim 2021

Fransız mutfağından dünyaya yayılan sufle tarifini de defterine ekleyebilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Biberli Sufle için

Malzemeler

  • 3 kırmızı biber
  • 1 sarı biber
  • 6 taze soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 35 gr tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1.5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 3 yumurta sarısı
  • 4 yumurtanın akı
  • Tuz
  • Karabiber
Biberli Sufle

Nasıl Yapılır

  1. Biberlerin çekirdeklerini temizleyip küp şeklinde doğrayın ve zeytinyağında soteleyin. Taze soğanları ince doğrayıp ekleyin ve 2 dakika soteleyin.
  2. Ilınmaya bırakın. Ayrı bir tencerede tereyağını eritin. Unu ekleyip rengi dönünceye kadar kavurun. Karıştırarak sütü azar azar ilave edin.
  3. Sürekli karıştırarak 5 dakika pişirin. Tencereyi ocaktan alarak içine rendelenmiş kaşar peyniri, sotelenmiş biber ve soğan, yumurta sarıları, tuz ve karabiber ekleyin.
  4. Temiz ve kuru bir kapta yumurta aklarına 1 tutam tuz ekleyin ve mikserle katılaşıncaya kadar çırpın.
  5. Sebzeli karışıma ekleyip tahta kaşıkla çırpmadan karıştırın. Sufle kaplarını yağlayın ve hamuru paylaştırın.
  6. 180 dereceye ayarlanmış fırında 20 dakika pişirip bekletmeden sıcak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo