ANASAYFA TARİFLER KEK TARİFLERİ AYVALI VE FİLE FINDIKLI KEK

Ayvalı Ve File Fındıklı Kek

Ayvalı ve file fındıklı kek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Ayvalı Ve File Fındıklı Kek Tarifi İçin malzemeler

  • 2 ayva
  • 5 yumurta
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 7 kahve fincanı un
  • 3 kahve fincanı irmik
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • 1 portakalın rendelenmiş kabuğu
  • 1 avuç file fındık
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 1.5 paket kabartma tozu

Ayvalı Ve File Fındıklı Kek Nasıl Yapılır?

  • Ayvaların kabuğunu soyun. Elma dilimi şeklinde dilimleyip yağlı kağıt üzerine dizin. Dilimlerin üzerine toz şeker ve tarçın karışımından serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, ayvalar yumuşayana kadar pişirin. Fırından alın, üzerine 1 tatlı kaşığı un serpiştirip bekletin.
  • Kek için şekerle yumurtaları mikserle 5 dakika boyunca çırpın. Oda ısısına gelmiş yoğurdu, sıvı yağı ve rendelenmiş portakal kabuğunu ilave edip çırpmaya devam edin.
  • Ayrı bir kapta kuru malzemeleri yani unu, irmiği, kabartma tozunu harmanlayın. Bu karışımı yumurtalı karışıma ilave edin, birkaç dakika daha çırpın. Hamuru yağlanmış fırın kabına dökün. Üzerine önceden fırında pişirdiğiniz ayvaları dekoratif bir şekilde yerleştirin, ?le fındıkları serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40-45 dakika pişirip, servis yapın.
  • Dilerseniz, çayın yanında servis edebileceğiniz fındıklı kek tarifini de deneyebilirsiniz.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!