Ayvalı Ve File Fındıklı Kek

18 Eylül 2020 tarihinde güncellendi.
Ayvalı Ve File Fındıklı Kek
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Ayvalı Ve File Fındıklı Kek için

Malzemeler

  • 2 ayva
  • 5 yumurta
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 7 kahve fincanı un
  • 3 kahve fincanı irmik
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • 1 portakalın rendelenmiş kabuğu
  • 1 avuç file fındık
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 1.5 paket kabartma tozu
Ayvalı Ve File Fındıklı Kek

Nasıl Yapılır

  1. Ayvaların kabuğunu soyun. Elma dilimi şeklinde dilimleyip yağlı kağıt üzerine dizin. Dilimlerin üzerine toz şeker ve tarçın karışımından serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, ayvalar yumuşayana kadar pişirin. Fırından alın, üzerine 1 tatlı kaşığı un serpiştirip bekletin.
  2. Kek için şekerle yumurtaları mikserle 5 dakika boyunca çırpın. Oda ısısına gelmiş yoğurdu, sıvı yağı ve rendelenmiş portakal kabuğunu ilave edip çırpmaya devam edin.
  3. Ayrı bir kapta kuru malzemeleri yani unu, irmiği, kabartma tozunu harmanlayın. Bu karışımı yumurtalı karışıma ilave edin, birkaç dakika daha çırpın. Hamuru yağlanmış fırın kabına dökün. Üzerine önceden fırında pişirdiğiniz ayvaları dekoratif bir şekilde yerleştirin, ?le fındıkları serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40-45 dakika pişirip, servis yapın.
  4. Dilerseniz, çayın yanında servis edebileceğiniz fındıklı kek tarifini de deneyebilirsiniz.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo