ANASAYFA TARİFLER KEK TARİFLERİ FINDIKLI KEK

Fındıklı Kek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Fındıklı Kek Tarifi İçin malzemeler

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay bardağı ayçiçek yağı
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım su bardağı damla çikolata
  • 1 su bardağı file fındık
  • 2 su bardağı un

Fındıklı Kek Nasıl Yapılır?

Yumurtalar, ayçiçek yağı, şeker ve vanilyayı büyük bir cam kasede köpük gibi olana kadar çırpın. Yoğurdu ekleyin ve çırpmaya devam edin. Karışıma un, kabartma tozu, damla çikolata ve file fındığın yarısından fazlasını ekleyin ve hamur yumuşak bir kıvam alana kadar tahta kaşıkla karıştırın. Yağlanmış kalıba fındıkları dökün ve üzerine karışımı ilave ederek önceden 170 derecede ısıtılmış, fırında pişirin. Soğuduktan sonra dilimleyip servis yapın.

Dilerseniz, en sevilen çeşitlerden biri olan ıslak kek tarifini de deneyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!