Anjelik Erikli Ters Yüz Kek

18 Eylül 2020 tarihinde güncellendi.
Anjelik Erikli Ters Yüz Kek
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Anjelik Erikli Ters Yüz Kek için

Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 3/4 su bardağı toz şeker
  • 3/4 su bardağı sıvı yağ
  • 1/2 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı yoğurt 
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • 2 su bardağı + 1 yemek kaşığı un
  • 1 paket kabartma tozu 
  • 3-4 adet anjelik erik
Anjelik Erikli Ters Yüz Kek

Nasıl Yapılır

@mutfaktamimarvar
48.9 bin takipçi
Gülen Yıldız Üçler

  1. Kelepçeli kalıbınızın tabanına yağlı kağıt serin. Tereyağı ile hem kağıdın üzerini hem de kalıbın kenarlarını yağlayın. Anjelik erikleri ince ince doğrayın. Kalıbın tereyağlı zeminine hafif bastırarak yerleştirin ve buzdolabına kaldırın ki anjelik erikler tereyağına tutunabilsin. 
  2. Mikser yardımıyla yumurtaları  şekerle birlikte rengi açılıp, krema haline gelene kadar çırpın. İçine sıvı yağı, sütü, yoğurdu ve portakal rendesini ekleyip çok az karıştırın. Karışıma unu, kabartma tozunu ve vanilyayı eleyerek ilave edin ve söndürmeden karıştırarak bir kek hamuru haline getirin.
  3. Kalıbı dolaptan çıkarın ve eriklerin üzerine kek hamurunu kaşık kaşık ekleyin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Kürdan testi kuru çıkarsa pişmiş demektedir. Ters çevirip servis edebilirsiniz.

Anjelik erikli bombeli tart tarifi için tıklayın

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo