ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ KEK TARİFLERİ ANJELİK ERİKLİ TERS YÜZ KEK

Anjelik erikli ters yüz kek

Anjelik erikli ters yüz kek

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Anjelik erikli ters yüz kek tarifi için malzemeler

  • 3 yumurta
  • 3/4 su bardağı toz şeker
  • 3/4 su bardağı sıvı yağ
  • 1/2 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı yoğurt 
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • 2 su bardağı + 1 yemek kaşığı un
  • 1 paket kabartma tozu 
  • 3-4 adet anjelik erik

Anjelik erikli ters yüz kek Nasıl Yapılır

@mutfaktamimarvar
48.9 bin takipçi
Gülen Yıldız Üçler

  • Kelepçeli kalıbınızın tabanına yağlı kağıt serin. Tereyağı ile hem kağıdın üzerini hem de kalıbın kenarlarını yağlayın. Anjelik erikleri ince ince doğrayın. Kalıbın tereyağlı zeminine hafif bastırarak yerleştirin ve buzdolabına kaldırın ki anjelik erikler tereyağına tutunabilsin. 
  • Mikser yardımıyla yumurtaları  şekerle birlikte rengi açılıp, krema haline gelene kadar çırpın. İçine sıvı yağı, sütü, yoğurdu ve portakal rendesini ekleyip çok az karıştırın. Karışıma unu, kabartma tozunu ve vanilyayı eleyerek ilave edin ve söndürmeden karıştırarak bir kek hamuru haline getirin.
  • Kalıbı dolaptan çıkarın ve eriklerin üzerine kek hamurunu kaşık kaşık ekleyin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Kürdan testi kuru çıkarsa pişmiş demektedir. Ters çevirip servis edebilirsiniz.

Anjelik erikli bombeli tart tarifi için tıklayın

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.