Alaca Kek Tarifi

Alaca Kek Tarifi
01 Mayıs 2025

Alaca Kek Tarifi: Çayın, kahvenin en güzel eşlikçilerinden biri olan yumuşacık ve gösterişli bir kek yapmak ister misiniz? İşte hem lezzeti hem de görüntüsüyle sofralarınıza şıklık katacak harika bir alaca kek tarifi! Kat kat dökülen sade ve kakaolu hamurun fırında birleşerek oluşturduğu bu desenli kek, misafirlerinize ve sevdiklerinize ikram etmek için ideal. Adım adım anlatımıyla kolayca uygulayabileceğiniz bu alaca kek tarifi ile, pastane lezzetinde kekler artık evinizde! Peki; alaca kek nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri...

Düdüklüde Kek tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon alaca kek kaç kaloridir?

Bir porsiyon alaca kek 350 kaloridir.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Alaca Kek Tarifi için

Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 2-3 yemek kaşığı süt (kakaolu kısım için)
Alaca Kek Tarifi

Nasıl Yapılır

  1. Yumurta ve şekeri mikserle yaklaşık 3-4 dakika boyunca, karışım krema kıvamına gelip köpük köpük olana kadar çırpın.
  2. Ardından süt ve sıvı yağı ekleyip güzelce karıştırın.
  3. Unu, kabartma tozunu ve vanilini eleyerek karışıma ilave edin; spatula yardımıyla ya da mikserin düşük hızında homojen bir kıvam elde edene dek karıştırın.
  4. Elde ettiğiniz hamurun yarısını ayrı bir kaba aktarın.
  5. Bu ayırdığınız hamura kakao ve 2-3 yemek kaşığı süt ekleyin; tamamen karışana kadar çırpın. (Ekstra süt, kakaolu hamurun daha akışkan olmasını sağlar.)
  6. Kek kalıbını yağlayın ve hafifçe un serpiştirin veya isterseniz yağlı kağıt kullanın.
  7. Kalıba önce sade hamurdan bir miktar dökün, ardından kakaolu hamurdan ekleyin. Bu işlemi kat kat olacak şekilde tekrarlayın.
  8. Dilerseniz bir çatal yardımıyla yüzeyi hafifçe karıştırarak desen oluşturabilirsiniz.
  9. Önceden 175 derece'ye ısıttığınız fırında, yaklaşık 35-40 dakika kadar pişirin.
  10. Kek piştikten sonra tamamen soğumasını bekleyin, ardından kalıptan çıkarıp dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun.
Servis Önerisi
  • Kek tamamen soğuduktan sonra üzerine ince bir kat pudra şekeri serpebilirsiniz.
  • Yanında bir top vanilyalı dondurma ile çok şık ve lezzetli bir sunum yapabilirsiniz.
  • Kek dilimlerinin üzerine hafifçe eritilmiş çikolata gezdirebilirsiniz.
  • Yanında bir fincan kahve, çay veya sıcak çikolata ile servis ederek keyifli bir ikram hazırlayabilirsiniz.
  • Misafirler için dilimleri küçük kesip üzerine taze meyve (çilek, frambuaz gibi) ile süsleyebilirsiniz.
  • Eğer daha gösterişli bir sunum isterseniz, dilimlerin üzerine çırpılmış krema da ekleyebilirsiniz.
Püf Noktası
  • Yumurtalar oda sıcaklığında olursa kek daha iyi kabarır ve dokusu daha yumuşak olur.
  • Şekeri ve yumurtayı iyice beyazlaşana kadar çırpmak kekin kabarmasını sağlar.
  • Unu mutlaka eleyerek ekleyin; kek daha hafif ve düzgün yapıda olur.
  • Kakao eklenen hamurun daha akışkan olması için mutlaka biraz süt ekleyin.
  • Kek hamurunu kalıba dökerken sade ve kakaolu karışımı aşırı karıştırmayın, böylece renkler daha güzel katmanlı görünür.
  • Fırında pişerken ilk 25-30 dakika kesinlikle fırın kapağını açmayın, aksi takdirde kek sönebilir.
  • Kürdan testi yapın: Kekin ortasına bir kürdan batırın; temiz çıkıyorsa pişmiş demektir.
  • Kek kalıptan çıkarılmadan önce mutlaka soğumaya bırakılmalı, aksi takdirde dağılabilir.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo