Yaban Mersinli Dondurma

Yaban Mersinli Dondurma
13 Şubat 2021

Yazarımız Jale Balcı'dan dondurulmuş meyvelerle hazırlayabileceğiniz çok pratik bir dondurma tarifi ile karşınızdayız. Kötü kolesterolün düşmesini sağlayan ve kemik sağlığına iyi gelen yaban mersini, özellikle tart, hamur işi ve dondurma tariflerinde sık sık kullanılır. Peki, yaban mersinli dondurma nasıl yapılır? Listedeki malzemeler hazırsa, yaban mersinli dondurma yapımı için kolları sıvayalım.

Evde hazırlayabileceğiniz dondurma tarifleri; Kakaolu dondurma, vanilyalı dondurma, şeftalili dondurma, çikolatalı dondurma, böğürtlenli dondurma.

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Yaban Mersinli Dondurma için

Malzemeler

  • 1 su bardağı dondurulmuş yaban mersini
  • 1 adet muz (1 saat kadar buzlukta bekletilmiş) 
  • 1 tatlı kaşığı bal
Yaban Mersinli Dondurma

Nasıl Yapılır

  1. Tüm malzemeyi blenderdan geçirin ve bir dondurma kalıbına alarak hemen servis edin.

1 Porsiyon Yaban Mersinli Dondurma Kaç Kalori?

  1. Yaban mersinli dondurmanın bir porsiyonu, yaklaşık 65 kaloridir.

ŞEFİN NOTU

  1. Hızlı dondurmayı üzerine granola ve yulaf ekledikten sonra meyve ile süsleyerek kahvaltı öğünü olarak da tüketebilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo