ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ DONDURMALI TATLILAR ÇİKOLATALI DONDURMA

Çikolatalı dondurma

Çikolatalı dondurma

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

5 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Çikolatalı dondurma tarifi için malzemeler

  • 1.5 su bardağı tam yağlı süt (300 ml)
  • 1.5 su bardağı krema (300 ml)
  • 3/4 su bardağı toz şeker (150 g)
  • 4 yumurta sarısı
  • 2-3 tepeleme yemek kaşığı kakao (40-60 g)
  • Bir tutam tuz (İsteğe bağlı)
  • 1.5 kare paket bitter çikolata (100 g), (Küçük parçalara bölünmüş veya rendelenmiş)

Çikolatalı dondurma Nasıl Yapılır

Hem doğal hem de leziz ev yapımı çikolatalı dondurma tarifi

  • Sütü, kremayı, şekerin yarısını, kakao ve tuzu bir taşım kaynatın. Yumurta sarılarıyla kalan şekeri bir çırpma teli yardımıyla iyice karıştırın. Ateşten aldığınız karışımı, yumurta sarısı karışımının üzerine yavaşça dökerek ve sürekli karıştırarak ekleyin. Karışımı tekrar tencereye boşaltın ve karıştırarak kısık ateşte pişirin ama sakın kaynatmayın. Mutfak dereceniz varsa, karışım 82°C’ye gelene dek pişirin. Dereceniz yoksa, kıvamı test ederek yeterli derecede pişip pişmediğini anlayabilirsiniz. 
  • Koyu bir sıvı kıvamı alan karışımı, hemen başka bir kaba dökün ki pişme işlemi dursun. İçerisine rendelenmiş çikolatayı ekleyip eriyinceye dek karıştırın. Mümkünse, daha kolay soğuması için bu kabı buzlu su dolu başka bir kaba aktarın. Oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Bu aşamada soğuyunca, dondurma makinesinden geçirebilirsiniz. 
  • Dondurma makineniz yoksa yayvan bir kapta buzluğa koyun ve dilediğiniz kıvama gelene dek 10-15 dakikada bir buzluktan çıkarıp karıştırın. Eğer buz kırma özelliğine sahip bir mutfak robotu veya blender’ınız varsa, yayvan bir silikon kapta (20 cm x 20 cm) dondurun. Tamamıyla donunca, buz küpü gibi küpler kesin ve arada sırada durdurup karıştırarak, koyu kremamsı bir kıvam alıncaya dek mutfak robotundan geçirin. Mutfak robotunun gücüne göre, süre 1-4 dakika arasında değişebilir. Dondurma istediğinizden fazla erirse, dilediğiniz kıvama göre 20-30 dakika buzluğa kaldırabilirsiniz. 

Kıvamı test etmek için; karışıma bir kaşık sokun, kaşığı yan çevirip parmağınızı üzerinden geçirin. Eğer sıvı sabit kalıyorsa, damlamıyorsa, pişmiş demektir. Yumurta beyazı 62°C, sarısı ise 68°C’de pişmeye başlarlar, 71°C’de ise sarı bakterilerden arınır. Yani karışımın kaynamıyor olması sizi korkutmasın. Eğer karışım kaynarsa, dondurma değil, omlet yapmış olurduk!

Nefis kakaolu dondurma tarifi için tıklayın

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.