Zeytinyağlı Dereotlu Poğaça
İsveç mutfağının en sevilen geleneksel tatlılarından biri olan semlor (semla) tarifi, yumuşacık hamuru, badem ezmeli iç dolgusu ve tepesini taçlandıran bol kremasıyla hem göze hem damağa hitap ediyor. Genellikle kahve veya sıcak süt eşliğinde tüketilen bu zarif çörek, kış sofralarına sıcacık bir dokunuş katıyor. Özenle uygulanan iki aşamalı mayalama sayesinde pamuk gibi bir dokuya ulaşan semlor (semla) tarifi, evde de pastane lezzetinde sonuçlar elde etmenizi sağlıyor. Peki; semlor (semla) nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri...
Cream Puff tarifine göz atabilirsiniz.
Bir porsiyon semlor (semla) kaç kaloridir?
Bir porsiyon semlor (semla) 400 kaloridir.
Hamur için:
İç dolgusu:
Üzeri için:
Teşekkür ederiz.