ANASAYFA TARİFLER ÇİKOLATALI TATLI TARİFLERİ ÇİKOLATA KAPLI MARZİPAN

Çikolata Kaplı Marzipan

Çikolata kaplı marzipan

Kaç
Kişilik

12 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Çikolata Kaplı Marzipan Tarifi İçin malzemeler

Marzipan için:

  • 70 g toz badem
  • 50 g pudra şekeri
  • 1 yumurta akı

Çikolata kaplaması için:

  • 200 g sütlü çikolata
  • 100 g bitter çikolata

Çikolata Kaplı Marzipan Nasıl Yapılır?

  • Marzipan için toz badem ve pudra şekeri bir kapta harmanlayın. Yumurta akını ekleyip iyice karıştırın. Hazırladığınız marzipandan küçük parçalar alın. Elinizle yuvarlayarak şekil verin. Marzipanları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 12-15 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın.
  • Çikolata kaplaması için çikolataları iri parçalar halinde kırıp, benmari usulü eritin. Soğuyan marzipanları sıcak çikolatanın içine batırıp çıkarın ve bir yağlı kağıt üzerine alın. Çikolatalı marzipanlar oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabına alın. Çikolata donuncaya kadar yaklaşık 2-3 saat kadar bekletin. Soğuk servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!