Çikolata Kaplı Marzipan

Çikolata Kaplı Marzipan
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 12 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Çikolata Kaplı Marzipan için

Malzemeler

Marzipan için:

  • 70 g toz badem
  • 50 g pudra şekeri
  • 1 yumurta akı

Çikolata kaplaması için:

  • 200 g sütlü çikolata
  • 100 g bitter çikolata
Çikolata Kaplı Marzipan

Nasıl Yapılır

  1. Marzipan için toz badem ve pudra şekeri bir kapta harmanlayın. Yumurta akını ekleyip iyice karıştırın. Hazırladığınız marzipandan küçük parçalar alın. Elinizle yuvarlayarak şekil verin. Marzipanları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 12-15 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın.
  2. Çikolata kaplaması için çikolataları iri parçalar halinde kırıp, benmari usulü eritin. Soğuyan marzipanları sıcak çikolatanın içine batırıp çıkarın ve bir yağlı kağıt üzerine alın. Çikolatalı marzipanlar oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabına alın. Çikolata donuncaya kadar yaklaşık 2-3 saat kadar bekletin. Soğuk servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo