ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ ÇİKOLATALI TATLILAR ÇİKOLATA KAPLI MARZİPAN

ÇİKOLATA KAPLI MARZİPAN

Çikolata kaplı marzipan
12 Kişilik
Hazırlama 15 dakika
Pişirme 10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Çikolata kaplı marzipan tarifi için malzemeler

Marzipan için:

  • 70 g toz badem
  • 50 g pudra şekeri
  • 1 yumurta akı

Çikolata kaplaması için:

  • 200 g sütlü çikolata
  • 100 g bitter çikolata
Çikolata kaplı marzipan hazırlanışı

  • Marzipan için toz badem ve pudra şekeri bir kapta harmanlayın. Yumurta akını ekleyip iyice karıştırın. Hazırladığınız marzipandan küçük parçalar alın. Elinizle yuvarlayarak şekil verin. Marzipanları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 12-15 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın.
  • Çikolata kaplaması için çikolataları iri parçalar halinde kırıp, benmari usulü eritin. Soğuyan marzipanları sıcak çikolatanın içine batırıp çıkarın ve bir yağlı kağıt üzerine alın. Çikolatalı marzipanlar oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabına alın. Çikolata donuncaya kadar yaklaşık 2-3 saat kadar bekletin. Soğuk servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!