ANASAYFA TARİFLER ÇİKOLATALI TATLI TARİFLERİ KALP MARZİPAN

Kalp Marzipan

Kalp marzipan

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kalp Marzipan Tarifi İçin malzemeler

  • 1.5 su bardağından biraz fazla ince çekilmiş badem tozu
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • 1/4 su bardağı kaynar su
  • 2 damla badem aroması
  • Yarım yumurta akı (Hamuru toplaması ic¸in)

Üzeri için:

  • 100 g bitter kuvertür çikolata

Kalp Marzipan Nasıl Yapılır?

  • Kaynar suda pudra şekerini eritin. Tüm malzemeleri karıştırarak sakız gibi yapışkan bir hamur elde edin. Hamuru elinizle yuvarlayın, eğer verdiğiniz şekilde kalıyorsa kıvamı olmuş demektir.
  • Kalp şeklindeki silikon kalıplara, elde ettiğiniz hamuru bastırarak yerleştirin ve dondurucuya kaldırın. Bu esnada kuvertürü benmari usulü eritin. Buzdolabında sertleşen marzipanları alarak üzerini çikolataya bulayın ve soğuduktan sonra servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!