Kahvaltı sofralarınıza sıradışı bir dokunuş katmak istiyorsanız, geleneksel tatlarla modern lezzetleri birleştiren bu patlıcan reçeli tarifi tam size göre! Özellikle Akdeniz ve Güneydoğu mutfağında sevilen, ilk bakışta şaşırtıcı ama tadıldığında hayranlık uyandıran patlıcan reçeli, minik patlıcanların şekerle, baharatla ve limon suyuyla harmanlanmasıyla ortaya çıkan unutulmaz bir tat. Patlıcan reçeli tarifi sayesinde hem klasik reçel anlayışından uzaklaşabilir hem de misafirlerinizi şaşırtacak farklı bir sunumla kahvaltı sofralarını renklendirebilirsiniz. Ev yapımı reçellerin doğallığını ve benzersizliğini sevenler için bu tarif, mutlaka deftere eklenmesi gereken özel reçetelerden biri! Peki; patlıcan reçeli nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri...
Ceviz Reçeli tarifine göz atabilirsiniz.
Bir porsiyon patlıcan reçeli kaç kaloridir?
Bir porsiyon patlıcan reçeli 60 kaloridir.
Patlıcan
Şeker
Su
Limon Suyu
Baharatlar (isteğe bağlı)
Teşekkür ederiz.