Geleneksel mutfağımızın en özel ve sabır isteyen lezzetlerinden biri olan ceviz reçeli tarifi, yeşil cevizin dikkatli işlenmesiyle hazırlanan ve kıvamı, aroması, görünümüyle adeta bir el emeği şaheseri sunan bir reçel türüdür. Hem kahvaltılarda hem de tatlıların üzerinde kullanıldığında damakta iz bırakan bu ceviz reçeli tarifi, özenli hazırlık süreciyle birlikte her lokmasında doğallığı ve geçmişin lezzetini hissettiren eşsiz bir tarife dönüşür. Reçel severlerin mutlaka denemesi gereken bu tarif, sofralara nostalji ve zarafet katar. Peki; ceviz reçeli nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri...
Soğan Reçeli tarifine göz atabilirsiniz.
Bir porsiyon ceviz reçeli kaç kaloridir?
Bir porsiyon ceviz reçeli 180 kaloridir.
Yeşil Ceviz Alternatifleri
Toz Şeker Alternatifleri
Limon Suyu Alternatifleri
Baharat Alternatifleri (Karanfil ve Tarçın)
Bonus İpucu:
Teşekkür ederiz.