ANASAYFA TARİFLER FARKLI TATLI TARİFLERİ PALUZE

Paluze

Paluze

Paluze nişasta, su, şeker ve pekmez ile yapılan bir Osmanlı tatlısıdır. Günümüze kadar uzanan bu lezzet Türkiye'nin hemen hemen her bölgesinde farklı isimler ile yapılır. Özellikle Trakya'da çok ilgi gören bir tatlıdır.  Tarif için malzemeleriniz hazırsa, paluze tarifinin detayları aşağıda. 

Klasik paluze dışında tarifler için limonlu paluze ve kat be kat paluze tariflerine göz atabilirsiniz. 

Kaç
Kişilik

5 kişilik

Hazırlama
Süresi

5 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Paluze Tarifi İçin malzemeler

  • 5 su bardağı su 
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı buğday nişastası 
  • 1 çay bardağı pekmez

Paluze Nasıl Yapılır?

  • Su ile nişasta çırpılarak açılır. 
  • Şeker, nişastalı su ve kalan su tencereye alınarak kıvam alana kadar kaynatılır. 
  • Kaplara pay edildikten sonra pekmez dökerek servis edilir. Afiyet olsun.

Paluze Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Paluzeye aroma katmak için, limon kabuğu veya portakal kabuğu rendesi ekleyebilirsiniz.
  • Tatlı sıvı kıvamdaysa, azar azar nişasta ekleyerek koyulaştırabilirsiniz.
  • Daha şık bir sunum için, tatlıyı düz bir tabağın üzerine çevirerek ekleyin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!