ANASAYFA TARİFLER SÜTLÜ TATLILAR KAT BE KAT PALUZE

Kat Be Kat Paluze

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

1 saat

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kat Be Kat Paluze Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 çay bardağı vişne suyu
  • 1 çay bardağı elma suyu
  • 1 su bardağı nar suyu
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • Yarım paket kare bisküvi
  • 1 su bardağı ceviz içi

Süslemek için

  • Nane yaprağı
  • Ceviz içi

Kat Be Kat Paluze Nasıl Yapılır?

  • Bisküvileri elinizle ufalayarak iri dövülmüş ceviz içi ile karıştırın.
  • Küçük bir tencerede nar suyu, 1 yemek kaşığı şeker ve 1 yemek kaşığı nişastayı kaynatıp servis yapacağınız kadehin 1/3’ini dolduracak şekilde aktarıp soğumaya bırakın.
  • Soğuyunca üzerine cevizli bisküvi serpiştirin.
  • Elma suyu, 1 yemek kaşığı şeker ve 1 yemek kaşığı nişastayı kaynatıp bisküvinin üzerine aktarıp soğumaya bırakın. Soğuyunca üzerine tekrar cevizli bisküvi serpiştirin.
  • Vişne suyu, 1 yemek kaşığı şeker ve 1 yemek kaşığı nişastayı kaynatıp bisküvinin üzerine döküp soğumaya bırakın.
  • Üzeri tamamen donunca nane yaprağı ve ceviz içi ile süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.

Dilerseniz, fincanda sunulan limonlu paluze tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!