ANASAYFA TARİFLER SÜTLÜ TATLILAR KAT BE KAT PALUZE

Kat Be Kat Paluze

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

1 saat

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kat Be Kat Paluze Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 çay bardağı vişne suyu
  • 1 çay bardağı elma suyu
  • 1 su bardağı nar suyu
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • Yarım paket kare bisküvi
  • 1 su bardağı ceviz içi

Süslemek için

  • Nane yaprağı
  • Ceviz içi

Kat Be Kat Paluze Nasıl Yapılır?

  • Bisküvileri elinizle ufalayarak iri dövülmüş ceviz içi ile karıştırın.
  • Küçük bir tencerede nar suyu, 1 yemek kaşığı şeker ve 1 yemek kaşığı nişastayı kaynatıp servis yapacağınız kadehin 1/3’ini dolduracak şekilde aktarıp soğumaya bırakın.
  • Soğuyunca üzerine cevizli bisküvi serpiştirin.
  • Elma suyu, 1 yemek kaşığı şeker ve 1 yemek kaşığı nişastayı kaynatıp bisküvinin üzerine aktarıp soğumaya bırakın. Soğuyunca üzerine tekrar cevizli bisküvi serpiştirin.
  • Vişne suyu, 1 yemek kaşığı şeker ve 1 yemek kaşığı nişastayı kaynatıp bisküvinin üzerine döküp soğumaya bırakın.
  • Üzeri tamamen donunca nane yaprağı ve ceviz içi ile süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.

Dilerseniz, fincanda sunulan limonlu paluze tarifini de deneyebilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.