ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ DİĞER TATLI TARİFLERİ MUHALLEBELİ KADAYIF

Muhallebeli kadayıf

Muhallebeli kadayıf

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Muhallebeli kadayıf tarifi için malzemeler

  • 250 g kadayıf
  • 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
  • 45 g tereyağı
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 lt süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket krem şanti

Muhallebeli kadayıf Nasıl Yapılır

  • Kadayıfı buzlukta dondurun ve soğukken ufalayın. Tereyağını tavada eritin ve ufalanmış kadayıfı ekleyip kavurun. Ceviz içlerini de ayrı bir tavada kavurun. 1 çay bardağı toz şekeri ilave edip 2 dakika daha kavurmaya devam edin. Kadayıfa ekleyip harmanlayın.
  • Un, 1 su bardağı toz şeker ve sütü tencereye alıp koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin. Karışımı ocaktan alın ve krem şantiyi ilave ederek mikserle  3-4 dakika çırpın. Kadayıf ve muhallebiyi kat kat olacak şekilde kuplara paylaştırıp soğumaya bırakın. Üzerine ceviz parçaları serperek servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.