ANASAYFA TARİFLER FARKLI TATLI TARİFLERİ MUHALLEBELİ KADAYIF

Muhallebeli Kadayıf

Muhallebeli kadayıf

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Muhallebeli Kadayıf Tarifi İçin malzemeler

  • 250 g kadayıf
  • 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
  • 45 g tereyağı
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 lt süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket krem şanti

Muhallebeli Kadayıf Nasıl Yapılır?

  • Kadayıfı buzlukta dondurun ve soğukken ufalayın. Tereyağını tavada eritin ve ufalanmış kadayıfı ekleyip kavurun. Ceviz içlerini de ayrı bir tavada kavurun. 1 çay bardağı toz şekeri ilave edip 2 dakika daha kavurmaya devam edin. Kadayıfa ekleyip harmanlayın.
  • Un, 1 su bardağı toz şeker ve sütü tencereye alıp koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin. Karışımı ocaktan alın ve krem şantiyi ilave ederek mikserle  3-4 dakika çırpın. Kadayıf ve muhallebiyi kat kat olacak şekilde kuplara paylaştırıp soğumaya bırakın. Üzerine ceviz parçaları serperek servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!