ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ DİĞER TATLI TARİFLERİ ANASONLU ÖKSÜZ HELVASI

Anasonlu Öksüz Helvası

Anasonlu öksüz helvası

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Anasonlu Öksüz Helvası Tarifi İçin malzemeler

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı pekmez
  • 1 su bardağı un
  • Yarım çay kaşığı anason (Toz halinde)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 50 g tereyağı
  • 1 kase badem veya ceviz içi

Anasonlu Öksüz Helvası Nasıl Yapılır?

  • Toz şekeri, toz halindeki anasonu, pekmezi, sıvı yağı ve unu geniş bir tencereye alıp iyice çırpın. Kısık ateşte sürekli karıştırarak pürüzsüz bir kıvam alıncaya dek pişirin. Karışımı servis tepsisine yayın. Ortasını açıp eritilmiş tereyağını dökün. Badem veya ceviz içi ile süsleyip hemen servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.