KESTANELİ SUFLE




Bu tarifi ne kadar beğendiniz? Bu tarif için oyunuz:
Kestaneli sufle tarifi için malzemeler
- 100 g bitter çikolata
- 100 ml krema
- 1/2 su bardağı un
- Yarım çay kaşığı vanillin
- 3 yumurta
- Yarım su bardağı toz şeker
- 10-12 adet kestane
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
Kestaneli sufle Nasıl Yapılır
- Kestaneleri yıkayıp süzdükten sonra üzerlerine bıçak yardımıyla çizikler atın. Kaynar suyun içine atıp 20 dakika haşlayın.
- Kestaneleri haşladıktan sonra kabuklarını soyun, nohut büyüklüğünde ufak parçalar halinde kesin.
- Çikolatayı ve kremayı benmari usulü eritip iyice karıştırın.
- Elenmiş unu ve vanilyayı bir kapta harmanlayın. Unlu karışımı çikolatalı karışıma ekleyip spatula ile karıştırın.
- Ayrı bir cam kasede yumurtalar ile toz şekeri köpük köpük olana kadar iyice çırpın.
- Yumurtalı karışım ile unlu karışımı birleştirin.
- En son kestaneleri ekleyin. Spatula ile karıştırmaya devam edin.
- Sufle kaplarını tereyağı ile yağlayın. Hazırladığınız karışımı ısıya dayanaklı bu kaplara palaştırın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, 7-8 dakika pişirin. Üzerlerine hafif pudra şekeri serpip hemen servis yapın.
Önerilen Video
Limon Otlu Parfe Videosu
Wisteria Restaurant- Cafe Patisserie şef Yeşim Çetin, hafif ve lezzetli bir tatlı tarifini sizlerle paylaşıyor
Aynı Kategoriden Tarifler


Lezzet Dergisi'nden en yeni tarifleri ve son haberleri bildirim olarak almak ister misiniz?
Mutfak Okulu

Dergide bu ay neler var?
DİYET YEMEKLERİ
YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!