ANASAYFA TARİFLER ÇİKOLATALI TATLI TARİFLERİ GÜMÜŞLÜK (ADAÇAYI&LİMON&BİTTER ÇİKOLATALI SOĞUK ÇAY)

Gümüşlük (Adaçayı&Limon&Bitter Çikolatalı Soğuk Çay)

Gümüşlük (Adaçayı&limon&bitter çikolatalı soğuk çay)

Sevgili yazarımız Gamze Baş @gamzebass içinde denizin ferahlığı, adaçayının kokusu, limon ve bitter çikolatanın mayhoşluğu olan içecek tarifini bizimle paylaştı. Yaz aylarının ferahlatıcı içeceğini sizler için sunuyoruz. Adaçayı, bitter çikolata ve limon suyunu bir tarifte buluşturduk ve ortaya nefis bir sonuç çıktı. Gümüşlük adı verilen içeceği evinizde kolayca hazırlayarak yemeklerin yanında sunabilirsiniz. Malzemeler hazırsa, gümüşlük yapımı için tarif detaylarına geçebiliriz.

Ev yapımı çilek suyu ve zayıflatıcı etkisiyle nefis kiraz sapı çayını da listenize eklemeyi unutmayın.

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Gümüşlük (Adaçayı&Limon&Bitter Çikolatalı Soğuk Çay) Tarifi İçin malzemeler

  • 1 adet orta boy limon
  • 5-6 yaprak adaçayı
  • 4 su bardağı su
  • 40 g bitter çikolata

Gümüşlük (Adaçayı&Limon&Bitter Çikolatalı Soğuk Çay) Nasıl Yapılır?

  • Adaçayını 15 dakika demleyin ve içine sıktığınız limon suyunu ekleyin. İyice demlendikten sonra (eğer soğuduysa tekrar ısıtın) çikolatayı da ilave edin.
  • El blenderında homojen kıvama gelip, çikolata tamamen parçalanana ve  üzeri köpürene kadar karıştırın ve buzdolabında 30 dakika beklemeye bırakın.  
  • Servis etmeden önce son bir kez karıştırarak buz ekleyin. Arzu ederseniz limon kabuğu rendesi ve rendelenmiş çikolata ile süsleyebilirsiniz.

    Şefin Notu
    El blender’ı çikolatanın nüfuz etmesi için önemlidir ve blender olmadan karıştırırsanız çikolata parça parça kalacaktır.

    HİKAYESİ
    Adaçayını bir bahar günü Gümüşlük’teki bir tepeden topladım. Dört tarafı masmavi denizle çevrili tepenin yamacı. Bir gün önceki sert yağmurdan sonra karayel esiyordu. Hafif güneşli bir gündü. Serin rüzgar, havadaki adaçayı kokusunu yüzüme çarpıyordu. Eğilip birkaç dal kopardım, daha fazlasını o manzaradan mahrum bırakmak istemeyerek. Eve dönüp limon ve çikolatayla birleştirdim. Buz gibi bir içecek yaptım hepsinden. Adını “Gümüşlük” koydum. İçinde denizin ferahlığı, adaçayının kokusu, limon ve bitter çikolatanın mayhoşluğu var.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!