Çikolata ve kahveyi bir arada sevenler için sevgili Elif Edes’den muhteşem bir lezzet ile karşınızdayız. Kahveli mus, çikolatalı puding ve granola ile hazırlanan bu tatlı, şık sunumu ve lezzetiyle damaklarda iz bırakır. Malzemeler hazırsa, çıtır çikolata ve kahveli tatlı tarifine geçebiliriz.
Yumurta sarılarını beyazlayana kadar yaklaşık 1 dakika süreyle çırpın ve mısır nişastası ile sütten 3-4 kaşık ilave ederek pürüzsüz bir hal alana kadar karıştırın.
Kalan sütü, şeker ve kakaoyu tencereye alarak kaynatmadan ısıtın ve yumurta sarısı karışımına yavaşça ve çırparak ekledikten sonra ateşe koyun ve çırparak kaynama seviyesine getirin.
Kaynadıktan sonra koyulaşana kadar 1-2 dakika süreyle çırparak pişirmeye devam edin. Son olarak bitter çikolatayı ilave edin ve karıştırarak eritin.
Pudingi servis bardaklarının yarılarına gelecek şekilde aktarın ve üstlerine değecek şekilde streç film koyduktan sonra ılınınca buzdolabına alarak 1-2 saat süreyle soğumaya bırakın.
Kahveli mus için tereyağı, 3 yemek kaşığı şekeri ve kahveyi çok ısıtmadan benmaride eriterek konyak ilave edin. Yumurta sarılarını karışıma ilave ederek hızlıca çırpın.
Başka bir kapta yumurta beyazlarını 1 tatlı kaşığı toz şeker ile çırparak sert köpük haline getirin ve kahveli karışımı yumurta köpüğünü söndürmemeye özen göstererek karıştırın.
Kahveli musu bir kaşık veya krema torbası ile soğumuş çikolatalı pudinglerin üzerine paylaştırın.
Üzerine çıtır granola, çikolata rendesi ve arzu edilen çıtır gofret/krep dantel türü ilave ederek servis edin.
Teşekkür ederiz.