ANASAYFA TARİFLER ÇİKOLATALI TATLI TARİFLERİ ÇİKOLATALI UN HELVASI

Çikolatalı Un Helvası

Çikolatalı un helvası

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Çikolatalı Un Helvası Tarifi İçin malzemeler

  • 160 g bitter çikolata
  • 250 g tereyağı
  • 500 g un
  • Yarım su bardağı toz
  • şeker
  • 3 su bardağı süt

Üzeri için:

  • File badem

Çikolatalı Un Helvası Nasıl Yapılır?

  • Çikolatayı benmari usulü eritip ocaktan alın. Tereyağını ayrı bir tencerede eritin, üzerinde oluşan köpükleri ara ara temizleyin. Unu tereyağına azar azar ilave edin. Tahta bir kaşık ile kokusu çıkıp, rengi koyulaşmaya başlayıncaya kadar, kısık ateşte sürekli karıştırarak kavurun.
  • Unun rengi iyice döndüğünde toz şeker ve erittiğiniz çikolatayı ilave edin. Toz şeker tamamen eriyip tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar kavurmaya devam edin. Son olarak ılık sütü ekleyip karıştırın. Helva göz göz olmaya başlayınca ocaktan alıp kapağını kapatın, 15 dakika kadar dinlendirin. Şekil vererek bir servis tabağına alın, üzerini file bademle süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.

Hafifliği ile bilinen klasik un helvası tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!