ANASAYFA TARİFLER ÇİKOLATALI TATLI TARİFLERİ ÇİKOLATA MİLFÖYÜ

Çikolata Milföyü

Çikolata milföyü

Sevgili Elif Edes Tapan’dan bol çikolatalı ve çıtır çıtır milföy lezzetiyle hazırlanan bir tarifimiz var. Yapımında sütlü, bitter ve beyaz çikolata kullanılan bu tatlı, mevsim meyveleri ile zenginleştirilir. Özellikle kırmızı meyveler ile eşsiz bir tatlı hazırlayabilirsiniz.

Çikolata severler için nefis çikolata soslu cheesecake ve yanardağ magma kek tarifini de buraya bırakıyoruz.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

5 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Çikolata Milföyü Tarifi İçin malzemeler

  • 100 g bitter çikolata
  • 100 g sütlü çikolata
  • 100 g beyaz çikolata
  • 250 g krem şanti
  • Çilek (Veya frambuaz, böğürtlen, blueberry gibi kırmızı meyveler ve dilimlenmiş)

Krem şanti için

  • 250 g krema (Soğuk)
  • 2 yemek kaşığı (15 g) pudra şekeri
  • 2-3 damla vanilya

Süslemek için

  • Taze nane yaprakları

Çikolata Milföyü Nasıl Yapılır?

  • Çikolataları farklı kaplarda benmari usulü eritin.
  • Pişirme kağıdı serdiğiniz bir tepsiye, bir kasık yardımı ile su bardağı ağzı büyüklüğünde her renk çikolatadan 4’er adet, çok ince olmayan yuvarlaklar yapın ve sertleşmesi için buzdolabına koyun.
  • Krem şanti için krema, pudra şekeri ve vanilyayı soğuk bir kapta çırpın ve krema torbasına alın.
  • En alta bir kat çikolata diski koyun. Üzerine krem santi sıkın ve onun üzerine de çilek dilimleri yerleştirdikten sonra beyaz çikolata diskini yerleştirin.
  • Aynı işlemi tekrarlayın ve en üste yine bir çikolata diski koyarak çikolata katmanını tamamlayın.
  • Üzerine kakao serptikten sonra krem şanti ve taze nane ile süsleyerek en az 30 dakika veya servis anına kadar buzdolabında bekletin.
  • Çilek veya frambuaz sos ile servis edin. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!