ANASAYFA TARİFLER SİZDEN SEBZE YEMEĞİ TARİFLERİ MANTARLI ISPANAK GRATEN

Mantarlı Ispanak Graten

Mantarlı ıspanak graten

Sebze yemekleri vitamin ve mineral ihtiyacımız için oldukça kıymetli . Ispanak lezzetini sevdiğim ama hazırlanmasına biraz üşendigim bir sebze. Lezzeti kesinlikle uğraşısına değer. Davet sofrasına girebilecek lezzette bu tarifi kaydedin, deneyin.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

mutfakkeyiftir Mutfaksever bir anne, öğretmen, eğitim koçu, aile danışmanı. Her mutfağa açık.k
190 Tarif       15 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Mantarlı Ispanak Graten Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kg ıspanak
  • 1 adet büyük boy kuru soğan
  • 2 adet patates
  • 1 paket mantar
  • 3 çorba kaşığı un
  • 2 diş sarımsak
  • 2 su bardağı süt
  • Kaşar peyniri
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
  • Pul biber

Mantarlı Ispanak Graten Nasıl Yapılır?

  • Mantarlar tereyağında yüksek ısıda sotelenir. (içine bir miktar limon suyu eklenirse kararmaz).
  • Piyazlık doğranan soğanlar  ve sarımsaklar sıvıyağda kavrulur. Orta boyutta ve ince patates dilimleri elde edilir.
  • Patatesler kavrulan soğanlara eklenir.  Yumuşayana kadar (tam pişmesi beklenmeden) bir süre kavrulur.
  • Doğranan ıspanaklar tencereye alınır.  Tuz ve baharatlar ilave edilir. Ispanaklar suyunu salıp çekene kadar pişirilir.
  • Yemeği hazırladığımız tencereye un koyulur ve karıştırılır. Yavaş yavaş süt ilave edilir. Sotelenen mantarlar da eklenip karıştırılır.
  • Tereyağı ile yağlanan pişirme kabına karışım aktarılır. Üzeri rendelenmiş kaşar peyniri ile kaplanır. 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!