Karalahana Yemeği

Kara lahana 💚🥬Bir Karadenizli olarak akışta yerini almazsa olmazdı. Elbette annemin elinden 🥰 Bilen biliyordur ama bilmiyorum belki bende denerim diyenler için tarifi de bırakalım.
Kaç
Kişilik
8 kişilik
Hazırlama
Süresi
15 dakika
Pişirme
Süresi
1 saat
mutfakkeyiftir
Mutfaksever bir anne, öğretmen, eğitim koçu, aile danışmanı. Her mutfağa açık.k
190 Tarif 31 Takipçi

Karalahana Yemeği Tarifi İçin malzemeler
- Büyük bağ Kara lahana
- 1 su bardağı Barbunya
- 1/2 su bardağı Mısır /bulgur
- 1 adet Kuru soğan
- 3 çorba kaşığı Tereyağı
- 2 çorba kaşığı İç yağ
- 1 su bardağı Mısır unu
- Su
- Tuz
- Pul biber
Karalahana Yemeği Nasıl Yapılır?
- 👩🍳 Barbunya ve mısır suda haşlanır. Haşlama suyu süzülür. Pişirme yapılacak suya barbunya ve mısır koyulur.
- Su kaynama noktasına geldiğinde, ince doğranmış kara lahanalar ve ince doğranmış kuru soğan eklenir.
- Yemeğe lezzetini veren iç yağı tencereye koyulur. Tuz, pul biber ve tereyağı ilave edilir. Pişen yemeğe mısır unu eklenir ve iyice karıştırılır. Afiyetle ❤️
- İsteğe bağlı olarak mısır unu ile bağlanmadan "ğuliya" olarak da tüketebilirsiniz.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR