Süt Reçeli

Süt Reçeli
21 Ekim 2020

Süt reçeli ilk duyduğumda oldukça şaşırdığım, yok artık sütün de reçeli mi olur canım dediğim harika bir lezzet...

Alternatif olarak acı biberli reçel, kozalak reçeli ve kavun kabuğu reçeli tarifine göz atın.

Hazırlanma Süresi : 5 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat 20 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 4 Kişi Kaydetti
Süt Reçeli için

Malzemeler

  • 1 litre süt 
  • 1 su bardağı toz şeker 
  • 1 çay kaşığı karbonat
Süt Reçeli

Nasıl Yapılır

  1. 1 litre süt ve şekeri derin bir tencereye alın.
  2. Kaynayana kadar ara sıra karıştırın.
  3. Karıştırırken tencerenin dibine değdirmeden karıştırırsanız temeliniz daha güzel olacaktır.
  4. Kaynadıktan sonra içerisine karbonatı ilave edin karıştırın. 
  5. Bu aşamada karbonatın etkisi ile kabaracaktır; karıştırınca  sönecek  merak etmeyin. Karıştırarak altı kısık bir şekilde 1 saat pişirin.
  6. Biriken köpükleri bir tabakta biriktirin.
  7. Bu aşama  pürüzsüz  olması  için  önemli; rengi karamel rengini alınca ve kıvamı koyulaşınca alabilirsiniz. 
  8. Daha sonra ise kavanoza koyun ve kapağı kapatın.
  9. Soğuyunca buzdolabına kaldırabilirsiniz.
  10. Afiyet olsun 😊
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo