ANASAYFA TARİFLER SİZDEN KAHVALTILIK TARİFLER SÜT REÇELİ

Süt Reçeli

Süt reçeli

Süt reçeli ilk duyduğumda oldukça şaşırdığım, yok artık sütün de reçeli mi olur canım dediğim harika bir lezzet...

Alternatif olarak acı biberli reçel, kozalak reçeli ve kavun kabuğu reçeli tarifine göz atın.

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

5 dakika

Pişirme
Süresi

1 saat 20 dakika

Birfiske_mutluluk Gastronomi ve mutfak sanatları mezunuyum.tatlilar ve yemekler yapmayı seviyorum.
3 Tarif       3 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Süt Reçeli Tarifi İçin malzemeler

  • 1 litre süt 
  • 1 su bardağı toz şeker 
  • 1 çay kaşığı karbonat

Süt Reçeli Nasıl Yapılır?

  • 1 litre süt ve şekeri derin bir tencereye alın.
  • Kaynayana kadar ara sıra karıştırın.
  • Karıştırırken tencerenin dibine değdirmeden karıştırırsanız temeliniz daha güzel olacaktır.
  • Kaynadıktan sonra içerisine karbonatı ilave edin karıştırın. 
  • Bu aşamada karbonatın etkisi ile kabaracaktır; karıştırınca  sönecek  merak etmeyin. Karıştırarak altı kısık bir şekilde 1 saat pişirin.
  • Biriken köpükleri bir tabakta biriktirin.
  • Bu aşama  pürüzsüz  olması  için  önemli; rengi karamel rengini alınca ve kıvamı koyulaşınca alabilirsiniz. 
  • Daha sonra ise kavanoza koyun ve kapağı kapatın.
  • Soğuyunca buzdolabına kaldırabilirsiniz.
  • Afiyet olsun 😊
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!