ANASAYFA TARİFLER SİZDEN KAHVALTILIK TARİFLER SOYALI MANTARLI KARNABAHAR

Soyalı Mantarlı Karnabahar

Soyalı mantarlı karnabahar

Ana vatanı Akdeniz havzası olan karnabahar, ülkemizde en çok Ege'de yetiştirilir. En iyi yağ yakıcı besinler arasında yer alır. Metabolizmayı hızlandırmasının yanı sıra mide, meme ve bağırsak kanserine karşı doğal bir savunucudur. İçeriğinde bulunan antioksidanlar sayesinde vücudu zararlı atıklardan korur. Hazırsanız, soyalı mantarlı karnabahar nasıl yapılır sorusu için kolları sıvayalım.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Soyalı Mantarlı Karnabahar Tarifi İçin malzemeler

  • 1 paket soya filizi
  • 10 mantar
  • 10-15 haşlanmış karnabahar çiçeği
  • 2-3 dal taze nane
  • 1 limonun suyu
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • 3 çorba kaşığı mayonez
  • Tuz

Soyalı Mantarlı Karnabahar Nasıl Yapılır?

  • Karnabahar çiçeklerini tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayın. Mantarları temizleyip ince dilimlere kesin.
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağını tavada ısıtıp mantarları hafif soteleyin. Naneyi yaprak yaprak ayırın. 
  • Kalan zeytinyağı, limon suyu, tuz ve mayonezi kapta karıştırın.
  • Karnabaharı süzüp salata tabağına alın. Mantar ve soya filizini karnabahara ekleyip harmanlayın.
  • Üzerine kalan sosu gezdirip nane yapraklarıyla süsleyin ve servis yapın.

Soyalı Mantarlı Karnabaharın Püf Noktaları Nelerdir?

  • Tarife başlamadan önce karnabaharları elinizle çiçeklerine ayırın. Çiçekler çok küçük olursa, pişirme esnasında dağılacaktır.
  • Karnabaharın çıtır çıtır olması için, haşlama suyuna tuz ve limon ekleyin.
  • Karnabaharlar ılımaya başladığında mantar ve sos ile karıştırın.

1 Porsiyon Soyalı Mantarlı Karnabahar Kaç Kalori?

Diyet listelerine ekleyebileceğiniz sebzeli yemeklere buradan göz atabilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!