ANASAYFA TARİFLER SİZDEN HAMUR İŞİ TARİFLERİ SÜTLÜ EKMEK

Sütlü Ekmek

Sütlü ekmek

@lezzettarifleri Hilal Demirci’den nefis mi nefis sütlü ekmek tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Okuyucumuzdan gelen tarif ile, evde sütlü ekmek nasıl yapılır birlikte görelim.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Sütlü Ekmek Tarifi İçin malzemeler

  • 1.5 su bardağı ılık süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 paket kuru maya
  • 4 su bardağı su

Üzerine serpmek için:

  • Yarım çay bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı mısır unu

Sütlü Ekmek Nasıl Yapılır?

  • Ilık sütü derin bir kaba alın. Tuz, şeker ve mayayı ekleyip karıştırın.
  • 4 su bardağı unu ekleyin ve 4 dakika iyice yoğurun.
  • Yoğurduğunuz ekmek hamurunun üzerini kapatıp 40 dakika mayalanmaya bırakın. (Akşamdan hazırlayıp buzdolabında da bekletebilirsiniz)
  • Mayalanan hamuru un serpilmiş tezgaha alıp 8 eşit parçaya bölün.
  • Her bir bezeyi elinizle içe gererek ekmek şeklini verin.
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Hamuru 20 dakika tepside bekletin.
  • Ekmeğin üzerine fırça yardımıyla bol su sürün ve keskin bir bıçakla ekmeğin kenarından derin çizikler atın.
  • Son olarak süzgeç yardımıyla mısır unu serpin.
  • Fırının zeminine yarım çay bardağı su dökün ve 230 dereceye ayarlanmış fırında 20-25 dakika kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.

Farklı ekmek çeşitleri için ekmek nasıl yapılır yazımızdan faydalanabilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!