Mısır Unlu Sütlü Ekmek

Mısır Unlu Sütlü Ekmek
19 Eylül 2023

@lezzettarifleri Hilal Demirci’den nefis mi nefis sütlü ekmek tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Okuyucumuzdan gelen tarif ile, evde sütlü ekmek nasıl yapılır birlikte görelim.

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Mısır Unlu Sütlü Ekmek için

Malzemeler

  • 1.5 su bardağı ılık süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 paket kuru maya
  • 4 su bardağı su

Üzerine serpmek için:

  • Yarım çay bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı mısır unu
Mısır Unlu Sütlü Ekmek

Nasıl Yapılır

  1. Ilık sütü derin bir kaba alın. Tuz, şeker ve mayayı ekleyip karıştırın.
  2. 4 su bardağı unu ekleyin ve 4 dakika iyice yoğurun.
  3. Yoğurduğunuz ekmek hamurunun üzerini kapatıp 40 dakika mayalanmaya bırakın. (Akşamdan hazırlayıp buzdolabında da bekletebilirsiniz)
  4. Mayalanan hamuru un serpilmiş tezgaha alıp 8 eşit parçaya bölün.
  5. Her bir bezeyi elinizle içe gererek ekmek şeklini verin.
  6. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Hamuru 20 dakika tepside bekletin.
  7. Ekmeğin üzerine fırça yardımıyla bol su sürün ve keskin bir bıçakla ekmeğin kenarından derin çizikler atın.
  8. Son olarak süzgeç yardımıyla mısır unu serpin.
  9. Fırının zeminine yarım çay bardağı su dökün ve 230 dereceye ayarlanmış fırında 20-25 dakika kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.

Farklı ekmek çeşitleri için ekmek nasıl yapılır yazımızdan faydalanabilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo