ANASAYFA TARİFLER SİZDEN HAMUR İŞİ TARİFLERİ PASTANE POĞAÇASI

Pastane Poğaçası

PASTANE POĞAÇASI

Lezzetiyle damaklarda iz bırakan pastane poğaçasını evde kendiniz yapmaya ne dersiniz?

Alternatif olarak gerçek pastane poğaçası tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

1 saat

Pişirme
Süresi

30 dakika

4 Tarif       4 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Pastane Poğaçası Tarifi İçin malzemeler

  • 1 paket margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 2 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 paket yaş maya
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 5 5-5 su bardağı un (kontrollü ekleyin lütfen)

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı 
  • Sıvı yağ

Pastane Poğaçası Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle ılık süt,maya, şeker ve 2 yemek kaşığı unu karıştıralım ağzını kapatıp 10 dakika bekletelim.
  • Ardından diğer malzemeleri ekleyelim unu yavaş yavaş ekleyerek kulak memesi kıvamında hamur elde edelim. (hamurumuz sert olmasın)
  • 30-40 dakika mayalanmaya bırakalım.
  • Ceviz büyüklüğünde bezeler alıp yuvarlayalım ve üzerine hafifçe bastırıp yağlamış olduğumuz tepsiye dizelim.
  • 20 dakika da tepsi mayası yapalım.
  • Yumurta ve sıvı yağını karıştıralım üzerlerine sürüp çatalla şekil verelim.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişirelim.

Pastane Poğaçası Ölçüleri

  • Kullandığım Çay bardağı ölçüsü 120 ml
  • Su bardağı ölçüsü 200 ml 
  • Unu yavaş yavaş ekleyin lütfen 
  • İçerisine mahlep kullanabilirsiniz 
  • Dilerseniz hamuru geceden yapıp tepsiye dizebilir yumurtasını sürüp çatalla şekil verdikten sonra üzerini streçleyip dolaba kaldırabilirsiniz sabah dolaptan çıkardıktan sonra 20 dakika bekletip pişirebilirsiniz.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!