Pastane Poğaçası

Pastane Poğaçası
11 Kasım 2020

Lezzetiyle damaklarda iz bırakan pastane poğaçasını evde kendiniz yapmaya ne dersiniz?

Alternatif olarak gerçek pastane poğaçası tarifine de göz atın.

Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Pastane Poğaçası için

Malzemeler

  • 1 paket margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 2 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 paket yaş maya
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 5 5-5 su bardağı un (kontrollü ekleyin lütfen)

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı 
  • Sıvı yağ
Pastane Poğaçası

Nasıl Yapılır

  1. Öncelikle ılık süt,maya, şeker ve 2 yemek kaşığı unu karıştıralım ağzını kapatıp 10 dakika bekletelim.
  2. Ardından diğer malzemeleri ekleyelim unu yavaş yavaş ekleyerek kulak memesi kıvamında hamur elde edelim. (hamurumuz sert olmasın)
  3. 30-40 dakika mayalanmaya bırakalım.
  4. Ceviz büyüklüğünde bezeler alıp yuvarlayalım ve üzerine hafifçe bastırıp yağlamış olduğumuz tepsiye dizelim.
  5. 20 dakika da tepsi mayası yapalım.
  6. Yumurta ve sıvı yağını karıştıralım üzerlerine sürüp çatalla şekil verelim.
  7. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişirelim.

Pastane Poğaçası Ölçüleri

  1. Kullandığım Çay bardağı ölçüsü 120 ml
  2. Su bardağı ölçüsü 200 ml 
  3. Unu yavaş yavaş ekleyin lütfen 
  4. İçerisine mahlep kullanabilirsiniz 
  5. Dilerseniz hamuru geceden yapıp tepsiye dizebilir yumurtasını sürüp çatalla şekil verdikten sonra üzerini streçleyip dolaba kaldırabilirsiniz sabah dolaptan çıkardıktan sonra 20 dakika bekletip pişirebilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo