Yoğurtlu Fıstıklı Köfteli Kebap

Yoğurtlu Fıstıklı Köfteli Kebap
29 Eylül 2021

Gözlere ve mideye ziyafetin kaynağı olan tereyağlı pide, kuzu kıyma ile hazırlanan kebap, domates sosu ile buluştuğunda ortaya çıkan tablo benim hayır diyebileceğim bir tablo değil, ya sizin?

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Lezzet Trendleri
Yoğurtlu Fıstıklı Köfteli Kebap için

Malzemeler

  • 300 gram kuzu / dana kıyma 
  • 1 adet kuru soğan  
  • 1/2 çay kaşığı yenibahar
  • 1/2 çay kaşığı tarçın
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çorba kaşığı çekilmiş antep fıstığı
  • Tırnak pide
  • Tereyağı
  • Yoğurt
  • Sarımsak
  • Domates sos (domates, tereyağı, tuz)
  • Maydanoz
Yoğurtlu Fıstıklı Köfteli Kebap

Nasıl Yapılır

  1. Tırnak pide hazırlanır, pişirilir. Köfte malzemeleri iyice yoğurulur, adana şişlere geçirilir. (uzunluğu size kalmış) kızdırılmış tavada köfteler kızartılır.
  2. Kızartırken tavaya az miktar tereyağı eklenir. Tırnak pideler küp küp doğranır. Tavada bol tereyağı ile sotelenir.
  3. Sarımsak ezilir ve yoğurt ile karıştırılır. Domates, tereyağı, tuz rondodan geçirilir ve kaynatılır.
  4. Servis tabağına tereyağlı pideler alınır. Üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirilir. Köfteler uzunluğuna göre ikiye bölünür ve yoğurdun üstüne alınır.
  5. Üzerine domates sosu gezdirilir. Maydanoz serpilir.🧐Bu ölçülerle görseldeki gibi iki porsiyon çıkıyor.
  6. Miktarı çoğaltmak isterseniz ölçüleri arttırabilirsiniz. Afiyetle ❤️
  7. 🧐 Kıymayı isterseniz sadece sana döş kıyma ile de yapabilirsiniz.
  8. 🧐 Pideleri tereyağı yerine elinizde varsa et suyu ile de ıslatabilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo