ANASAYFA TARİFLER SİZDEN ET YEMEKLERİ SEBZE KULESİNDE KÖFTE

Sebze Kulesinde Köfte

Sebze kulesinde köfte

Kızarmış sebzeler ile köftenin buluşmasına katılan nefis domates sosu ile sofralarımızda lezzet yerini alıyor.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

40 Tarif       6 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Sebze Kulesinde Köfte Tarifi İçin malzemeler

  • 300 gr kıyma
  • 1 adet rendelenmiş kuru soğan
  • 3 çorba kaşı galeta unu
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Çay kaşığının ucuyla karbonat
  • Tuz

Tabanı için:

  • 2 adet patlıcan
  • 3 adet patates
  • 2 adet kabak
  • 4 adet sivri biber
  • Sıvıyağ
  • Tuz

Sosu için:

  • 3 adet rondodan geçirilmiş domates
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Maydanoz

Sebze Kulesinde Köfte Nasıl Yapılır?

  • Kıyma, yumurta, soğan, galeta unu, tuz, kimyon, karbonat ile köfte hamuru yoğurulur. Yuvarlak şekillendirilir ve sıvı yağda hafif kızartılır.
  • Sebzeler ince ve halka şeklinde doğranır ve sıvı yağda hafifçe kızartılır.
  • Domates, tereyağı ve tuz tencereye alınır ve kaynatılır.
  • Pişirme kabına önce patates, üstüne kabak, patlıcan ve köfte koyulur. Üzerine sivri biber koyularak kürdan ile tutturulur.
  • Domates sosu kulelerin üzerine gezdirilir ve tepsinin zeminine dökülür.
  • 200 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirilir.
  • Servis edilirken pişirme kabındaki domates sosundan üstüne gezdirilir. Maydanoz ile süslenir.
  • (Bu ölçülerde 15 adet kule çıkıyor)
  • (Sebzelerin aynı ebatta olmasına dikkat ediniz)
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!