Osso Buco
17 Mart 2022

İtalyan mutfağının dünyaya kazandırdığı en lezzetlisi (bence)

Dana etli yemekler sayfamıza göz atmayı unutmayın.

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 2 saat 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 4 Kişi Kaydetti
Osso Buco için

Malzemeler

  • 3 cm kalınlıkta kesilmiş 4-5 parça dana incik
  • 1 avuç beyaz un
  • Zeytinyağı ve sadeyağ
  • Konserve doğranmış domates
  • 2 halka doğranmış havuç
  • 2 kereviz
  • 2 soğan (bütün ekleyip sonradan aldım)
  • 6-8 diş sarımsak
  • 3-4 kereviz yaprağı
  • 1 defne yaprağı
  • 1 bardak et suyu (opsiyonel)
  • 10-12 tane karabiber
  • Tuz
  • 1 portakal
  • 1 demet maydanoz 
Osso Buco

Nasıl Yapılır

  1. Dana incik parçalarını una bulayın. Yağladığınız ve una buladığınız incik dilimlerini koyu renk alana kadar kızartın, işlemi tamamlanmış etleri dinlendirin.
  2. Aynı tavada önce soğanları çevirin. Sarımsakların 5-6 tanesini soğanlara ekleyip kokusunu duyana kadar pişirin.
  3. Havuçları ve kerevizleri ekleyip kapağını kapatarak 5-6 dakika daha pişirin.
  4. Kereviz yapraklarını, defneyi ve tane karabiberleri ekleyin. Etlerin üzerine soğan karışımınızı döşeyin.
  5. Domatesleri dökün, et suyunu ekleyin, arzunuza göre tuz ilave edin.
  6. Tencerenin ağzını kapatın ve 2,5-3 saat kısık ateşte pişirin tenceredeki sebzeleri blender yapın üzerine sos olarak kullanabilirsiniz portakal kabuklarını, maydanozu ve kalan sarımsağı ince kıyın servis ederken ilave edin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo