ANASAYFA TARİFLER SİZDEN ET YEMEKLERİ OSSO BUCO

Osso Buco

osso bucco

İtalyan mutfağının dünyaya kazandırdığı en lezzetlisi (bence)

Dana etli yemekler sayfamıza göz atmayı unutmayın.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

2 saat 20 dakika

3 Tarif       3 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Osso Buco Tarifi İçin malzemeler

  • 3 cm kalınlıkta kesilmiş 4-5 parça dana incik
  • 1 avuç beyaz un
  • Zeytinyağı ve sadeyağ
  • Konserve doğranmış domates
  • 2 halka doğranmış havuç
  • 2 kereviz
  • 2 soğan (bütün ekleyip sonradan aldım)
  • 6-8 diş sarımsak
  • 3-4 kereviz yaprağı
  • 1 defne yaprağı
  • 1 bardak et suyu (opsiyonel)
  • 10-12 tane karabiber
  • Tuz
  • 1 portakal
  • 1 demet maydanoz 

Osso Buco Nasıl Yapılır?

  • Dana incik parçalarını una bulayın. Yağladığınız ve una buladığınız incik dilimlerini koyu renk alana kadar kızartın, işlemi tamamlanmış etleri dinlendirin.
  • Aynı tavada önce soğanları çevirin. Sarımsakların 5-6 tanesini soğanlara ekleyip kokusunu duyana kadar pişirin.
  • Havuçları ve kerevizleri ekleyip kapağını kapatarak 5-6 dakika daha pişirin.
  • Kereviz yapraklarını, defneyi ve tane karabiberleri ekleyin. Etlerin üzerine soğan karışımınızı döşeyin.
  • Domatesleri dökün, et suyunu ekleyin, arzunuza göre tuz ilave edin.
  • Tencerenin ağzını kapatın ve 2,5-3 saat kısık ateşte pişirin tenceredeki sebzeleri blender yapın üzerine sos olarak kullanabilirsiniz portakal kabuklarını, maydanozu ve kalan sarımsağı ince kıyın servis ederken ilave edin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!