Orman Kebabı

Et, az miktarda patates ve mantar ile hazırlanan Orman Kebabı oldukça lezzetli bir yemek. Bolu' da içine baska sebze koyulmaz demişti @chefmehmetyalcinkaya programda. Yöreye has mantar ile hazırlandığında elbette çok daha lezzetli olur. Pratik, el oyalamayan güzel bir tarif..
Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
10 dakika
Pişirme
Süresi
45 dakika
mutfakkeyiftir
Mutfaksever bir anne, öğretmen, eğitim koçu, aile danışmanı. Her mutfağa açık.k
190 Tarif 31 Takipçi

Orman Kebabı Tarifi İçin malzemeler
- 400 gr dana kuşbaşı
- 400 gr mantar
- 10-15 adet arpacık soğan
- 1 çorba kaşığı kekik
- Tuz
- 2 adet patates
- 3 çorba kaşığı tereyağı
- Su
Orman Kebabı Nasıl Yapılır?
- Arpacık soğan 2 çorba kaşığı tereyağına sotelenir. Etler eklenir.
- Etler suyunu çekene kadar sotelemeye devam edilir. Su eklenerek etler yumuşayana kadar pişirilir.
- Mantarlar ir doğranır e fırın tepsisine alınır. Üzerine ara ara tereyağı koyularak 250 derece fırına koyulur.
- Mantarların fırında kavrulup kuruması sağlanır. Pişmek üzere olan etlere küp doğranmış patatesler ve kurutulmuş mantarlar eklenir.
- Tuz ve bolca kekik eklenerek bir süre daha pişirilir. Yemek suyuyla beraber güvece aktarılır ve fırında 15 dk pişirilir. Suyu az olmamalıdır. Afiyetle ❤️

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR