ANASAYFA TARİFLER SİZDEN ET YEMEKLERİ ORMAN KEBABI

Orman Kebabı

ORMAN KEBABI

Et, az miktarda patates ve mantar ile hazırlanan Orman Kebabı oldukça lezzetli bir yemek. Bolu' da içine baska sebze koyulmaz demişti @chefmehmetyalcinkaya programda. Yöreye has mantar ile hazırlandığında elbette çok daha lezzetli olur. Pratik, el oyalamayan güzel bir tarif..

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

45 dakika

mutfakkeyiftir Mutfaksever bir anne, öğretmen, eğitim koçu, aile danışmanı. Her mutfağa açık.k
190 Tarif       28 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Orman Kebabı Tarifi İçin malzemeler

  • 400 gr dana kuşbaşı
  • 400 gr mantar
  • 10-15 adet arpacık soğan
  • 1 çorba kaşığı kekik
  • Tuz 
  • 2 adet patates
  • 3 çorba kaşığı tereyağı
  • Su

Orman Kebabı Nasıl Yapılır?

  • Arpacık soğan 2 çorba kaşığı tereyağına sotelenir. Etler eklenir.
  • Etler suyunu çekene kadar sotelemeye devam edilir. Su eklenerek etler yumuşayana kadar pişirilir.
  • Mantarlar ir doğranır e fırın tepsisine alınır. Üzerine ara ara tereyağı koyularak 250 derece fırına koyulur.
  • Mantarların fırında kavrulup kuruması sağlanır. Pişmek üzere olan etlere küp doğranmış patatesler ve kurutulmuş mantarlar eklenir.
  • Tuz ve bolca kekik eklenerek bir süre daha pişirilir. Yemek suyuyla beraber güvece aktarılır ve fırında 15 dk pişirilir. Suyu az olmamalıdır. Afiyetle ❤️
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!