ANASAYFA TARİFLER SİZDEN ET YEMEKLERİ MANTAR VE ISPANAKLI TAVUK RULO

Mantar Ve Ispanaklı Tavuk Rulo

MANTAR VE ISPANAKLI RULO TAVUK

Ispanak, mantar ve tavuk (bence hindi 😊) mükemmel bir uyum sağlıyor. Keyifle tüketeceğiniz, misafirlerinize ikram etmek isteyeceğiniz görsel ve lezzette bir tarif yerini alıyor.

Daha fazlası için mantarlı tarifler ve ıspanaklı tarifler sayfalarımıza göz atın.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

mutfakkeyiftir Mutfaksever bir anne, öğretmen, eğitim koçu, aile danışmanı. Her mutfağa açık.k
190 Tarif       29 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Mantar Ve Ispanaklı Tavuk Rulo Tarifi İçin malzemeler

Köfte hamuru için:

  • 750 kg hindi/tavuk kıyma
  • 1 adet rendelenmiş kuru soğan
  • 4-5 diş rendelenmiş sarımsak
  • 2 adet yumurta
  • 3 çorba kaşığı galeta unu
  • 1 çay kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz

İç harcı için:

  • 1 demet ıspanak
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 paket mantar
  • 1 paket krema
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal
  • 3 çorba kaşığı tereyağı

Üzeri için:

  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1/2 su bardağı su
  • Tuz
  • 2 su bardağı ufalanmış cornflakes

Mantar Ve Ispanaklı Tavuk Rulo Nasıl Yapılır?

  • Yemeklik doğranmış soğan ve ince doğranmış sarımsak tereyağında kavrulur. İri dilimlenmiş mantarlar eklenerek sotelenir.
  • Bu aşamada 3-4 damla limon suyu eklenmesi mantarlar için iyi olacaktır. Doğranmış Ispanaklar eklenir.
  • Baharatlar ilave edilir ve sebzeler pişirilir. Sebzeler piştiğinde krema koyulur ve karıştırılır. Kısık ateşte bir süre sonra krema sebzelerle birleşecektir.
  • Köfte malzemeleri ile köfte yoğurulur. Streç film üzerinde dikdörtgen şeklinde açılır. Köfte hamuru fazla inceltilmez.
  • Soğuyan ıspanaklı harç köfte hamurunun ortasına koyulur. Streç film kenarlarından katlanarak rulo haline getirilir.
  • Hazırlanan rulo dolapta 30 dk bekletilir. Pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine alınan rulonun üzerine domates sosu sürülür. (Salça, su, tuz ile hafif yoğun bir kıvamda).
  • Üzeri ufalanmış cornflakes ile tamamen kaplanır. Isıtılmış fırında 190 derecede yaklaşık 30 dakika pişirilir. (kontrollü olunmalı, cornflakes yanma noktasına gelmemeli).
  • Dilimlenerek servis edilebilir. Bu ölçülerle görseldeki gibi iki rulo elde edilebilir. Elde edilecek miktar köftenin kalınlığına, büyüklüğüne göre değişir.
  • Tek ruloyu ben 6-7 dilime bölerek servis ettim. Sadece ıspanaklı karışımı bile makarna eşliğinde tüketebilirsiniz.
  • Ben hindi etiyle yaptım, siz istediğiniz tür ile yapabilirsiniz. ❤️ Afiyetle. ❤️
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!