ANASAYFA TARİFLER SİZDEN ET YEMEKLERİ KÖFTE BEGENDİ

Köfte Begendi

Köfte Begendi

Hünkar beğendinin başka bir yorumu👨🏻‍🍳

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

26 Tarif       8 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Köfte Begendi Tarifi İçin malzemeler

  • Yarım kilo az yağlı kuzu kıyma
  • 2 adet patlıcan
  • Kaşar peyniri
  • 30 gr tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı hardal
  • 1 çay kaşığı Tuz
  • Kekik
  • Pul biber
  • 1 bardak süt
  • 2 domates
  • 1 yemek kaşığı tatlı biber salçası

Köfte Begendi Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanları alüminyum folyoya sararak fırında 170 derecede yarım saat pişirelim. Daha sonra kabuklarını soyalım ve doğrayalım.
  • Tereyağını tencereye koyalım ve unu renk değiştirinceye kadar kavuralım. 
  • Ardından sütü ilave edip karıştırmaya devam edelim. Patlıcanları ve kaşar peynirini de ekleyerek karıştıralım.
  • Tuz ve pul biber ekleyerek bir kenara alalım. (Bu alt taban için)
  • Kıymaya tuz, biber, kekik ve hardal ekleyerek karıştıralım. Ardından küçük toplar halinde fırın tepsisine dizelim.
  • 160 dereceli fırında 20 dakika pişirelim. Bu esnada domatesleri soyalım ve çok ince ince doğrayalım.
  • Az miktarda salça ekleyerek tavada pişmeye bırakalım. Taban için hazırladığımız patlıcan sosunu en alta koyalım.
  • Ardından köfteleri üzerinde 5-6 adet olacak şekilde koyalım ve domates sosunu ilave edelim. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!