ANASAYFA TARİFLER SİZDEN ET YEMEKLERİ FIRINDA LOKUM KUZU PİRZOLA

Fırında Lokum Kuzu Pirzola

Fırında lokum kuzu pirzola

@cansununmutfag okuyucumuzdan lokum gibi şahane bir tarifle karşınızdayız. Et yemekleri arasında çok sevilen kuzu etini, bu kez pirzola yapımında kullanıyoruz. Listedeki malzemeleri hazır ettiyseniz, yüksek proteinli fırında lokum kuzu pirzola tarifine geçebiliriz.

Alternatif olarak fırında sebzeli pirzola veya marinatlı dana pirzola tarifini de deneyebilirsiniz.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

1 saat 20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Fırında Lokum Kuzu Pirzola Tarifi İçin malzemeler

  • 6 kuzu pirzola
  • 4 patates
  • 6-7 adet sivri biber
  • 2 domates veya çeri domates
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Pul biber
  • Kekik
  • Tuz
  • 1, 5 su bardağı sıcak su
  • Yağlı kağıt
  • Alüminyum folyo

Fırında Lokum Kuzu Pirzola Nasıl Yapılır?

  • Patates ve sivri biberi doğrayın.
  • Geniş bir kaba sıvı yağ, kekik, pul biber, biber salçası ve tuzu alıp karıştırın.
  • İçine kuzu pirzola, doğranmış patates ve sivri biberleri ilave edip güzelce karıştırın.
  • Fırın tepsisine patates ve biberleri alın, üzerine pirzolaları dizin ve kenarlarına doğranmış domatesleri koyun. 
  • Üzerine sıcak su dökün.
  • Üzerini önce yağlı kağıt daha sonra alüminyum folyoyla kapatıp 180 derece ısıtılmış fırında bir saat pişirin.
  • Fırından alıp üzerindeki yağlı kağıt ve folyoyu alın ve tekrar fırınlayın ve 20 dakika daha üzerinin kızarması için pişirin. Afiyet olsun.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!