ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ FIRINDA SEBZELİ PİRZOLA

Fırında Sebzeli Pirzola

Fırında sebzeli pirzola

Pirzola, kuzu etinin en lezzetli bölgelerinden biridir. Izgara, fırın veya tavada pişirilebilir. Özellikle sos ile marine edildiğinde oldukça lezzetli bir hal alır. Pirzolayı sade sunmak yerine, sebze ile harmanlanan nefis bir tarifle karşınızdayız. Özel günlerin kurtarıcısı olacak fırında sebzeli pirzola nasıl yapılır, pişirme önerileri nedir gelin birlikte görelim.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

1 saat

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Fırında Sebzeli Pirzola Tarifi İçin malzemeler

  • 2 kg bütün kuzu pirzola
  • 300 gr arpacık soğan
  • 10 diş sarımsak
  • 200 gr saplı kiraz domates
  • 6 patates
  • Yarım su bardağı şarap
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 dal taze biberiye
  • 4 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Fırında Sebzeli Pirzola Nasıl Yapılır?

  • İki parça kuzu pirzolayı bir tepsiye karşılıklı yerleştirin. Kemiklerin üzerindeki etleri keskin bir bıçağın ucu ile özenle temizleyip kemikleri karşılıklı olarak birbirine geçirin.
  • Kemiklerin uç kısımlarını pişme esnasında yanmaması için alüminyum folyo ile sarın.
  • Etin üzerine tuz ve karabiber serpip etli kısmın üzerine biberiye dallarını yerleştirin. Etleri pişme esnasında açılmaması için iple sarın.
  • Eti yağlanmış fırın tepsisine yerleştirip üzerine zeytinyağını gezdirin. Tuz ve karabiber serpin. 
  • Soğan ve sarımsakları soyun. Patatesleri soyup parizyen kaşıkla top şeklinde kesin. Soğan ve patatesleri etin etrafına yerleştirin.
  • Şarap ve sıcak suyu ekleyin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 50 dakika pişirin.
  • Pişme esnasında sık sık sosu kaşıkla alarak etin üzerine gezdirin. Domatesleri ilave edip 10 dakika daha pişirin. 
  • Eti sebze ve sosuyla birlikte servis tabağına alın. Kemiklerin ucundaki folyoyu çıkarın ve servis yapın.
  • Pirzolayı marine edebileceğiniz pratik şarap sosu tarifini de notlarınız arasına ekleyin.

Fırında Sebzeli Pirzolanın Püf Noktaları Nelerdir?

  • Pirzolayı pişireceğiniz zaman metal çatal ve kaşık kullanmayın. Metal eşyalar, etin tadını bozacaktır.
  • Eğer fırın yerine tavada pişirmek istiyorsanız, yüksek ateşte tava kızana kadar bekleyin. Tavadaki yağ kızmaya başladığında pirzolaları ekleyebilirsiniz.
  • İsteğe göre eti pişirirken mühürleme işlemi de uygulayabilirsiniz.
  • Pirzola pişerken fırın kapağını sık sık açmayın.
  • Pişirme esnasında etin üzerine bastırmayın. Aksi takdirde etin içindeki bütün yağ dışarı sızacaktır.

1 Porsiyon Fırında Sebzeli Pirzola Kaç Kalori?

  • Fırında sebzeli pirzolanın bir adedi 115, bir porsiyonu ise yaklaşık 245 kaloridir. Protein, demir, çinko ve magnezyum bakımından zengin bir besindir.

Evde kolayca hazırlayabileceğiniz nefis et yemeklerine buradan ulaşabilirsiniz. Yüksek proteinli mangalda kuzu pirzola tarifini de listenize ekleyin.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!