ANASAYFA TARİFLER SİZDEN ET YEMEKLERİ ELBASAN TAVA

Elbasan Tava

ELBASAN TAVA 🤎💛

Kuzu eti ve yoğurtlu sosu ile nefis bir lezzet, üstelik çok da pratik. Herkesin kolaylıkla yapabileceği Elbasan tava beğeni ve yorumlarınızı bekliyor🤗 (Tarifteki miktarlar ile üç porsiyon hazırladım. Siz kişi sayısına göre miktarı arttırabilirsiniz.)

Kaç
Kişilik

3 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

1 saat

mutfakkeyiftir Mutfaksever bir anne, öğretmen, eğitim koçu, aile danışmanı. Her mutfağa açık.k
190 Tarif       29 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Elbasan Tava Tarifi İçin malzemeler

  • 300 gr kuzu kuşbaşı
  • 1 adet büyük kuru soğan
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 su bardağı su
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik

Yoğurt sosu için:

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 adet yumurta sarısı

Üzeri için:

  • Kaşar peyniri

Elbasan Tava Nasıl Yapılır?

  • Piyazlık doğranan soğan ve etler tereyağında kavrulur. Su eklenerek etler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirilir. Tuz ve baharatlar ilave edilip kapatılır.
  • Ayrı bir kapta yoğurt sosu malzemeleri karıştırılır. Etlerin suyundan aktarılır ve iyice karıştırılır.
  • Etler güveçlere paylaştırılır. Yoğurtlu sos etlerin üzerine dökülür. Üstü rendelenmiş kaşar peyniri ile kaplanır.
  • Aslında kaşar peyniri koymadan pişirilir. Tercih eden koyabilir. 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyetle ❤️
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!