ANASAYFA TARİFLER SİZDEN ET YEMEKLERİ DARÜLZİYAFE KÖFTESİ

Darülziyafe Köftesi

Darülziyafe köftesi

Tek porsiyon ile asla yetinmeyip devamını isteyeceğiniz bir tarif. Muhteşem köz aroması ile beğendi, üstündeki üç farklı et ile hazırlanmış köfte, enfes kokusu ve tadıyla lezzetine lezzet katan domates sosu.. bu lezzeti anlatmak ve okumak değil uygulamak ve tatmak anlatabilir.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

40 Tarif       6 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Darülziyafe Köftesi Tarifi İçin malzemeler

Köftesi için;

  • 500 gram dana kıyma
  • 300 gram kuzu kıyma
  • 300 gram hindi yada tavuk kıyma
  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı galeta unu
  • 1 çay bardağı ince çekili antep fıstık
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
  • 2 adet rendelenmiş kuru soğan
  • Tuz, karabiber, pul biber,
  • Kekik, kimyon
  • 4 yufka
  • 4-5 kaşık zeytinyağı

Domates sosu için;

  • 4 adet domates
  • 1 kaşık tereyağı
  • Kekik, tuz

Beğendisi için;

  • 4 adet patlıcan (Közlemiş)
  • 1,5 bardak süt
  • 4 kaşık tereyağı
  • 4 kaşık un
  • Bir avuç rendelenmiş kaşar peyniri
  • Tuz, karabiber

Darülziyafe Köftesi Nasıl Yapılır?

  • Beğendi için, un ve tereyağı kavrulur. Közlenen doğranan patlıcanlar eklenir.
  • Bir buçuk bardak süt yavaş yavaş ilave edilerek sürekli karıştırılır. Tuz, bir avuç rendelenmiş kaşar peyniri ve karabiber eklenerek ocak kapatılır.
  • Köfte malzemeleri harmanlanır ve yoğurulur, dört eşit parçaya ayrılır.
  • Yufka tezgaha serilir. Köfte harcından ayrılan bir parça boydan boya yufkaya koyulur. Kenarlar hafifçe içeri katlanır.
  • Yufkanın sarıldığında yapışması gereken kenarlarına zeytinyağı sürülür. Köfte harcı koyulmuş yufka rulo şeklinde sarılır. 
  • Rulo sarılan yufka ortadan ikiye bölünür ve bir kaba alınır. Tüm yufkalara aynı işlem yapılır ve 30 dakika dinlendirmek üzere dolaba kaldırılır.
  • Dolaptan çıkarılan yufkalar parmak kalınlığında dilimlenir. İnce çöp şişlere beşerli şekilde geçirilir (Yufkalardan geçirilecek)
  • Köfteler tavada sıvı yağda arkalı önlü kızartılır.
  • Servis edilirken beğendi tabağa yayılır, istenilen miktarda şiş üzerine koyulur. Domates sosu bolca gezdirilir ve maydanoz ile süslenir.
  • Her yufkadan ortalama 22 dilim çıkar, porsiyon beşerli olursa toplamda 16-17 şiş çıkacaktır.
  • Tek tek de kızartılabilir.
  • Fırında da pişirilebilir var ama kızartılan daha güzel oluyor.
  • Seviyor ve kullanıyorsanız hindi yerine tavuk eti de kullanabilirsiniz.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!