ANASAYFA TARİFLER SİZDEN ET YEMEKLERİ DANA ROSTO

Dana Rosto

Dana rosto

Nefis aroması, kadifemsi püresiyle lokum kıvamında dana rosto..

Alternatif olarak nefis rosto tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

1 saat 30 dakika

4 Tarif       1 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Dana Rosto Tarifi İçin malzemeler

  • Dana bonfile 800 gr
  • Küçük soğan 6-8 adet 
  • Tereyağı ,sıvı yağ 
  • Defne yaprağı, tuz karabiber sarımsak 

Patates püresi için

  • 3 orta boy patates
  • 4 kaşık süt 
  • Tereyağı
  • Tuz 

Sosu için

  • Sıvı yağ 
  • Tuz, 
  • Karabiber
  • Dövülmüş sarımsak
  • Kekik
  • Kimyon

Dana Rosto Nasıl Yapılır?

  • Bütün olarak aldığımız eti buzdolabı poşetine koyup, içine tuz, karabiber, yenibahar, dövülmüş sarımsak ekleyip, karıştırıp bir gece buzdolabında bekletiyoruz. 
  • Daha sonra eti çıkarıp tencerenin içine tereyağı ve sıvı yağ koyuyoruz. 
  • Bütün eti kızgın yağda her yerini kızartıp mühürleme işlemini yapıyoruz...
  • Daha sonra düdüklü tencerede bir bardak su ile etimizi ortalama bir saat pişmeye bırakıyoruz.
  • Haşlanmış patatesin içine tereyağı, tuz, süt ekleyip karıştırarak kıvamlı hale getiriyoruz...
  • Bir bardak sıcak su , salça, kekik, kimyon ve  sarımsakları karıştırıp sosumuzu hazırlıyoruz. 
  • Düdüklü tencerede pişen etimizi çıkarıp dilimliyoruz. Ve fırın kabına koyuyoruz üzerine sosumuzu döküyoruz. Yanlarına bütün soyulmuş soğanları da koyuyoruz. 
  • Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede 20-30 dakika daha soğanlar pişene kadar pişiriyoruz.
  • Patates püresi isteğe bağlı pirinç pilavı ile servis ediyoruz. 
  • Afiyet olsun
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!