Çoban Köftesi

Misket köfteler, sebzeler ve bol kekik ile güveçte pişen bu yemek oldukça lezzetli. Hem et türevi, hem tencere yemeği sevenler için tam not alacak bir tarif.
Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
10 dakika
Pişirme
Süresi
30 dakika
mutfakkeyiftir
Mutfaksever bir anne, öğretmen, eğitim koçu, aile danışmanı. Her mutfağa açık.k
190 Tarif 31 Takipçi

Çoban Köftesi Tarifi İçin malzemeler
- 500 gr dana kıyma
- 1 adet rendelenmiş kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 3 çorba kaşığı galeta unu
- Tuz
- 1 çay kaşığı Karabiber
- 1 çay kaşığı Sumak
- 1 çay kaşığı Kimyon
- 1 adet patlıcan
- 1 adet kabak
- 3-4 adet yeşil biber
- 3-4 adet domates (300ml lik kavanozda kullandım)
- 5-6 diş sarımsak
- 10 adet arpacık soğan
- 1 çorba kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- ½ çorba kaşığı tatlı biber salçası
- Tuz
- 1 su bardağı su (küçük boy)
Çoban Köftesi Nasıl Yapılır?
- 👩🍳Kıyma, soğan, sarımsak, karabiber, kimyon, sumak ile köfte harcı yoğurulur. Misketten biraz daha büyük köfteler hazırlanır.
- Tüm sebzeler küp doğranır. Genişçe bir kapta küp doğranmış sebzeler harmanlanır. Baharatlar eklenir ve iyice birbirlerine karıştırılır.
- Sebzeler güveç tenceresine aktarılır. Üzerine köfteler koyulur. Salçalar suda açılır ve tencereye aktarılır. Kapağı kapatılarak pişirilir. Afiyetle ❤️
- 🧐Pişme işlemini aynı şekilde fırın pişirme torbasında da yapılabilir. Bu durumda doldurulan fırın torbası fırın tepsisine alınır ve torbaya kürdan ile delikler açılır.
- Isıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 40 dk pişirilir.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR