ANASAYFA TARİFLER SİZDEN ET YEMEKLERİ ÇOBAN KÖFTESİ

Çoban Köftesi

Çoban köftesi

Misket köfteler, sebzeler ve bol kekik ile güveçte pişen bu yemek oldukça lezzetli. Hem et türevi, hem tencere yemeği sevenler için tam not alacak bir tarif.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

mutfakkeyiftir Mutfaksever bir anne, öğretmen, eğitim koçu, aile danışmanı. Her mutfağa açık.k
190 Tarif       28 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Çoban Köftesi Tarifi İçin malzemeler

  • 500 gr dana kıyma
  • 1 adet rendelenmiş kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 3 çorba kaşığı galeta unu
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı Karabiber
  • 1 çay kaşığı Sumak
  • 1 çay kaşığı Kimyon
  • 1 adet patlıcan
  • 1 adet kabak
  • 3-4 adet yeşil biber
  • 3-4 adet domates (300ml lik kavanozda kullandım)
  • 5-6 diş sarımsak
  • 10 adet arpacık soğan
  • 1 çorba kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • ½ çorba kaşığı tatlı biber salçası
  • Tuz
  • 1 su bardağı su (küçük boy)

Çoban Köftesi Nasıl Yapılır?

  • 👩‍🍳Kıyma, soğan, sarımsak, karabiber, kimyon, sumak ile köfte harcı yoğurulur. Misketten biraz daha büyük köfteler hazırlanır.
  • Tüm sebzeler küp doğranır. Genişçe bir kapta küp doğranmış sebzeler harmanlanır. Baharatlar eklenir ve iyice birbirlerine karıştırılır.
  • Sebzeler güveç tenceresine aktarılır. Üzerine köfteler koyulur. Salçalar suda açılır ve tencereye aktarılır. Kapağı kapatılarak pişirilir. Afiyetle ❤️
  • 🧐Pişme işlemini aynı şekilde fırın pişirme torbasında da yapılabilir. Bu durumda doldurulan fırın torbası fırın tepsisine alınır ve torbaya kürdan ile delikler açılır.
  • Isıtılmış 200 derece  fırında yaklaşık 40 dk pişirilir. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!