ANASAYFA TARİFLER SİZDEN ET YEMEKLERİ ÇITIR PARMAK TAVUK

Çıtır Parmak Tavuk

Çıtır Parmak Tavuk

Hem pratik, hem sağlıklı..

Okurlarımızdan gelen beşamel soslu tavuk ve tavuk ciğer pate tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

5 dakika

4 Tarif       1 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Çıtır Parmak Tavuk Tarifi İçin malzemeler

  • 2 adet tavuk göğsü
  • 2 adet yumurta
  • 4 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı galeta unu
  • 1 tatlı kaşığı köri
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tutam tuz

Çıtır Parmak Tavuk Nasıl Yapılır?

  • Tavukları şeritler halinde doğrayın.
  • Paneleme aşamaları için 3 derin tabak çıkarın.
  • Birine yumurta, tuz ve karabiber koyun ve çırpın. Birine un ve köriyi koyup karıştırın. Diğer derin kaba ise galeta ununu koyun.
  • Şeritler halinde kestiğiniz tavukları önce un-köri karışımına, sonra yumurtalı tabağa son olarak da galeta ununa bulayıp derin yağda kızartın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!