ANASAYFA TARİFLER TAVUK YEMEKLERİ ÇITIR YUFKADA BEŞAMEL SOSLU TAVUK

Çıtır Yufkada Beşamel Soslu Tavuk

Çıtır yufkada beşamel soslu tavuk

Dışı çıtır çıtır yufka, içinde sotelenmis sebzelerle buluşan beşamel soslu tavuk etleri... Hem lezzet hem görsel olarak bir şölen.

Okurlarımızdan gelen tavuk ciğer pate ve kremalı sebzeli tavuk tarifine mutlaka göz atın. 

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

40 Tarif       6 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Çıtır Yufkada Beşamel Soslu Tavuk Tarifi İçin malzemeler

  • 500 gr tavuk / hindi eti
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet kapya biber
  • 1/2 su bardağı bezelye
  • 3 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 çorba kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • 2 adet yufka
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet yumurta sarısı
  • Tuz
  • Karabiber

Çıtır Yufkada Beşamel Soslu Tavuk Nasıl Yapılır?

  • Tavuk/hindi etleri haşlanır ve tantuni eti şekilde doğranır.
  • Kuru soğan sıvıyağda kavrulur. Küp doğranmış kapya biberler eklenir, sotelenir. Haşlanan bezelyeler ilave edilir. Hafif tuzlanır.
  • Başka bir tavada beşamel sos hazırlanır. Beşamel için un ile tereyağı kavrulur. Süt yavaş yavaş ilave edilir. Tuz ve karabiber eklenir.
  • Beşamel sos ile hindi/tavuk etleri birleştirilir.
  • Sotelenen sebzeler karışıma eklenir.
  • Bir yufka tezgaha serilir. Tereyağı ve zeytinyağı karışımı ile yarısı yağlanır.
  • Yufka ikiye katlanır ve tekrar yağlanır. ( Özellikle kenar kısımları sarıldığında iyice yapışması için iyi yağlanmalıdır.)
  • Etli karışım yufkanın katlanan kenarına boylu boyunca koyulur ve yufka rulo sarılır.
  • Sarılan yufka iki parmak kalınlığında kesilir ve tepsiye dikey olarak dizilir ( içi görünen taraf yukarı bakmalı)
  • Üzerine yumurta sarısı sürülür ve 200 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!