ANASAYFA TARİFLER SİZDEN ET YEMEKLERİ ANTEP TAVA

Antep Tava

ANTEP TAVA

Et yemeklerini hele fırında az su ile pişmiş ise çok lezzetli bulurum. Hem pratik hem de lezzetli olunca keyfimize diyecek olmaz. İşte öyle bir tarif. Kaydetmeyi, beğenmeyi ve hatta yorumlamayı unutmayın. ❤️

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

1 saat 30 dakika

40 Tarif       6 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Antep Tava Tarifi İçin malzemeler

  • 500 gr kuzu kuşbaşı
  • 3-4 adet kuru soğan
  • 2 adet domates
  • 2 adet kapya biber
  • 4-5 adet yeşil biber
  • 2 adet patates
  • 2 adet patlıcan
  • 5 diş sarımsak

Pişirme sosu:

  • 1 su bardağı ılık su
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 1 çorba kaşığı tatlı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 3 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik
  • Kırmızı toz biber

Antep Tava Nasıl Yapılır?

  • 👩‍🍳 Sebzeler iri küp şeklinde doğranır. Pişirilecek tepsiye alınır. Kuzu kuşbaşı etler ilave edilir.
  • Pişirme sosu malzemeleri karıştırılır. Tepsiye dökülür.
  • Tepsideki harç dengeli bir şekilde tepsiye yayılır.
  • Pişirme kağıdı ıslatılır ve tepsinin üstüne kaplanır. (İçindeki ürünler ve kendisi yanmadan uzun süre pişebilmesi için)
  • 220-230 derece fırında 70-80 dakika pişirilir. Üstündeki pişirme kağıdı alınır ve pişme kontrolü yapılır. Üstü açık şekilde yaklaşık 15 dakika daha pişirilir.
  • Fırından alınan yemeğe maydanoz serpilir. Afiyetle ❤️
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!