ANASAYFA TARİFLER SİZDEN ET YEMEKLERİ ALİ NAZİK

Ali Nazik

Alinazik

Ülkemizde damak tadına hitap etmiş yemekler arasında olan, Gaziantep mutfak kültürünün yaygınlaştırdığı Alinazik yemeğinin kıyma ile yapılan versiyonudur.

Kaç
Kişilik

3 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

3 Tarif       8 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

1 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Ali Nazik Tarifi İçin malzemeler

  • 400 gram orta yağlı kıyma
  • 4 adet kemer patlıcan
  • 100 gram tereyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 400 gram süzme yoğurt
  • 1/4 demet maydanoz
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • 1 adet yeşil çarliston biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1/2 çay kaşığı karabiber 

Ali Nazik Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanlar bir kaç yerinden bıçak veya çatal yardımıyla delinerek közlenir.
  • Közlenen patlıcanlar terlemeleri ve rahat soyulabilmeleri için bir kaba alınır ve üzeri streç film ile kaplanır.
  • Sarımsaklar iyice ezilerek süzme yoğurt ile karıştırılır.
  • Soyulan patlıcanlar ikiye bölünür ve çekirdekleri varsa alınır. Sonrasında kesme tahtası üzerinde bardak altıyla ezilir. Bu yöntem patlıcanların daha temiz, beyaz kalmasını sağlayacaktır.
  • Ezilen patlıcanlar sarımsaklı yoğurt ile karıştırılır, tuzu ayarlanır.
  • Bir tavada tereyağı eritilip orta ateşte kıyma kavrulur. Yaklaşık 6-7 dakika sonrasında salçalar eklenir, kokusu çıktığında ateş kısığa alınır ve ince şekilde doğranan biberler ilave edilip kavurmaya devam edilir.
  • Kavurma işlemi tamamlandıktan sonra tuzu ve baharatları ilave edilip, ateşten alınıp karıştırılır.
  • Patlıcanlı yoğurt üzerine yerleştirilir. Servis edilmeden önce maydanozlar ince kıyılıp üzerine serpilir.
  • Afiyetler.
Yorumlar

Kutay 23 Eylül 2020, 19:04

Açık ve anlaşılır bir tarifti teşekkürler Çok lezzetli oldu

sgencel 24 Eylül 2020, 01:07

Klasik kebabı daha nefis hale getiren bir tarif olmuş.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!