Ali Nazik
22 Şubat 2023

Ülkemizde damak tadına hitap etmiş yemekler arasında olan, Gaziantep mutfak kültürünün yaygınlaştırdığı Alinazik yemeğinin kıyma ile yapılan versiyonudur.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 3 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 5 Kişi Kaydetti
Ali Nazik için

Malzemeler

  • 400 gram orta yağlı kıyma
  • 4 adet kemer patlıcan
  • 100 gram tereyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 400 gram süzme yoğurt
  • 1/4 demet maydanoz
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • 1 adet yeşil çarliston biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1/2 çay kaşığı karabiber 
Ali Nazik

Nasıl Yapılır

  1. Patlıcanlar bir kaç yerinden bıçak veya çatal yardımıyla delinerek közlenir.
  2. Közlenen patlıcanlar terlemeleri ve rahat soyulabilmeleri için bir kaba alınır ve üzeri streç film ile kaplanır.
  3. Sarımsaklar iyice ezilerek süzme yoğurt ile karıştırılır.
  4. Soyulan patlıcanlar ikiye bölünür ve çekirdekleri varsa alınır. Sonrasında kesme tahtası üzerinde bardak altıyla ezilir. Bu yöntem patlıcanların daha temiz, beyaz kalmasını sağlayacaktır.
  5. Ezilen patlıcanlar sarımsaklı yoğurt ile karıştırılır, tuzu ayarlanır.
  6. Bir tavada tereyağı eritilip orta ateşte kıyma kavrulur. Yaklaşık 6-7 dakika sonrasında salçalar eklenir, kokusu çıktığında ateş kısığa alınır ve ince şekilde doğranan biberler ilave edilip kavurmaya devam edilir.
  7. Kavurma işlemi tamamlandıktan sonra tuzu ve baharatları ilave edilip, ateşten alınıp karıştırılır.
  8. Patlıcanlı yoğurt üzerine yerleştirilir. Servis edilmeden önce maydanozlar ince kıyılıp üzerine serpilir.
  9. Afiyetler.
Yorumlar
avatar
sgencel YORUM 24 Eylül 2020, 01:07
Klasik kebabı daha nefis hale getiren bir tarif olmuş.

Benzer Tarifler

Lezzet Logo